Kategori: Utemat

Wild Chips - ett naturligt mellanmål

Wild chips – frystorkat snacks för vandring

För de flesta som vandrar är det ingen nyhet att det är viktigt att ha med sig snacks / mellanmål på längre turer. Själv har jag oftast med mig choklad eller russin (då jag är nötallergiker), men idag vill jag tipsa om ett alternativ som är betydligt bättre – på flera sätt: Wild Chips.
Läs mer

Mysigt att äta middagen ute istället för inne...

Att bara gå ut och grilla korv

Jag har sagt det många gånger och säger det igen: Det behövs så lite för att göra en vanlig dag till en minnesvärd dag. Som den där eftermiddagen förra veckan när min sambo Lars föreslog att vi skulle gå ut och grilla korv i hemmaskogen. Istället för att äta middag hemma.

Läs mer

Smaktest av frystorkad friluftsmat - vi köpte vår från The General Prepper

Frystorkad friluftsmat – smaktest 2021

När jag googlade inför ett köp av frystorkad friluftsmat hittade jag flera smaktester. Döm om min förvåning när det framkom längst ner i flera av dem att de faktiskt inte ens smakat maten själva! Utan baserade hela testet på betyg som andra personer givit maten i recensioner på webben. Jag blev rätt irriterad på detta, och bestämde jag mig för att göra ett RIKTIGT smaktest.

Läs mer

Balder framför tältet - jag lovar, det är MYCKET kallare än det ser ut

Kvitevatnet-Koldedalsvatnet – Jotunheimen dag 2

När vi vaknade efter vår första tältnatt i Norge konstaterade vi att det blåste rejält i dalen där sjön Kvitevatnet ligger. Därmed konstaterade vi snabbt att det var ytterst olämpligt att göra en toppbestigning i området denna dag. Särskilt som tanken var att Lars skulle gått själv eftersom jag är så höjdrädd. Istället gjorde vi om planen och bestämde oss för att gå tillsammans vidare mot Skogadalsbøen. Vi visste inte då att vi skulle hamna på ett helt annat ställe: Koldedalsvatnet.

Läs mer

Vy från bilen med bara några km kvar till Fondsbu - där borta ska vi gå

Fondsbu-Kvitevatnet – Jotunheimen dag 1

Planen för vår första vandringsdag var att gå från Fondsbu mot Skogadalsbøen via Sløtafjellet – en sträcka på runt 23 kilometer. Vad vi inte visste då, eftersom vi bara tittat på kartan, var att denna tur är markerad som ”ekstra krevende” hos Ut.no. Däremot hade vi sett att turen skulle ta runt 8 timmar att gå. Eftersom vi inte parkerat bilen vid Fondsbu förrän strax efter klockan 15 planerade vi en övernattning vid Uradalsvatnet.

Läs mer

Middagen tillagade vi på stormköket i pannlampans sken strax utanför tältet bredvid sjön Lysevattnet

Tjejkväll och tältnatt vid Lysevattnet

Sedan länge har jag och en väninna, låt oss kalla henne O, planerat att tälta tillsammans. Som tältplats föreslog jag en av mina favoritplatser, sjön Lysevattnet i Hjärtum. När jag såg på väderleksprognosen för veckan blev jag eld och lågor. SMHI utlovade solsken flera dagar i rad, så jag frågade direkt om någon av kvällarna passade henne.

Läs mer