Linnea - Smålands (och därmed min) landskapsblomma

Vad kan du hitta i denna vandringsblogg?

 Här delar jag med mig av mina vardagsvandringar och tipsar om vandringsleder och utflyktsmål som jag prövat. Men främst vill jag visa att det finns vacker natur överallt – i mitt hemomkring och i ditt. Bara man inte är hemmablind.

/ Therése Freid, bloggstartare

Morgonmagi på hemomkringvandring i Eksjö
Morgonmagi på hemmaplan, Eksjö (varifrån jag flyttade sommaren 2020)

Vad är hemomkringvandring?

Under 2018 stötte jag på ordet ”hemomkringvandring” och föll pladask för det. Smaka på det ordet. Hemomkring… vandring….. De flesta turer eller promenader jag är ute på blir i mitt närområde, vilket kanske inte är så konstigt eftersom jag är ute varje dag. Jag älskar att ta vara på det jag har runt omkring mig här, precis där jag är. Om jag gläds åt varje liten promenad eller tur – och allt jag får uppleva under den – får jag oerhört mycket mer att glädjas åt jämfört med om jag enbart räknar fjällvandringar och andra turer jag gör på platser långt bort.

För mig är det viktigt att verkligen se det jag har runt mig, att inte bli hemmablind.

Lycka är att få sitta så här i solnedgången med den man älskar
Lycka är att få sitta så här i solnedgången (bild härifrån från Orust)

Vandringsbloggen startades i januari 2019

I januari 2019 började jag skriva om mina små upplevelser. Bloggen ”Hemomkringvandring” driver jag dels för att själv minnas allt jag sett och upplevt på mina turer och utflykter, och dels för att sprida mina vandringstips och inspirera dig som tittar in här att ge dig ut på egna vardagsäventyr. Det behöver inte vara komplicerat eller krävas en massa förberedelser. Det behövs faktiskt inte särskilt mycket för att göra en helt vanlig dag speciell!

Bloggen inspirerar – läsare vandrar i våra fotspår

Till min stora glädje hör många läsare av sig och berättar att de har gått en sträcka de läst om i bloggen, eller besökt ett utflyktsmål. Har du själv blivit inspirerad att ge dig ut, skriv gärna till therese@hemomkringvandring.se och skicka med en bild eller två från leden eller platsen. Här kan du läsa om några som blivit inspirerade av bloggen.

Här vill jag bara vara
Här vill jag bara vara

Lite om bloggstartaren

Therese Freid på hemomkringvandring
Therese Freid
  • Namn: Therese Freid
  • Familj: Sambo Lars, bonusson Emil 21 år, dotter Alva, 15 år och hundarna Wilma och Balder
  • Bor: På Orust, Bohuslän (har även bott i Ångermanland i 23 år och i Småland i 26 år)
  • Vandringsled i närheten: Orust Tvärs / Kuststigen /Pilgrimsled Orust
  • Är blomnörd
  • Använder gärna kartan för att hitta lugna och inte så välbesökta platser
  • Dagsturer/utflykter, och några gånger i månaden (året runt) turer med övernattning
En av de bästa stunderna på hela resan till Funäsfjällen (en bit ovanför Anderssjöåfallet)
En underbar stund i Funäsfjällen

VECKANS BÄSTA vecka 20 blev timmarna ute i packraften i en sjö i grannkommunen Stenungsund. Vackert, härligt och totalt stressfritt!

Vad var det bästa med din vecka?
.
.
.

📸 @rebeckasundahl (tack för den fina bilden av mig och min packraft).
.
.
.
#veckansbästa #packraft #frihet #packraftsverige #lycka #laddabatterierna #sjö #paddla #paddling #nyårslöfte #mrsminnow #vildmark #friluftsliv #friluftskvinnor #vandraochpaddla

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.