Böcker

Jag älskar att läsa och att lära mig saker. Jag tycker också om att vara förberedd när jag ska besöka nya platser. I böcker kan jag grotta ner mig antingen i ett geografiskt område, eller i något intresse jag har som fåglar, orkidéer eller något av allt annat fantastiskt som finns att utforska i naturen. Här kommer tips på några ställen där jag lätt fastnar medan jag tittar runt på det underbara utbudet av naturrelaterade böcker.

Naturbokhandeln

Hos Naturbokhandeln finns mycket att inspireras av. Butiken drivs av BirdLife Sverige och överskottet går oavkortat till deras arbete med att förhindra att rödlistade och hotade fågelarter försvinner ur vår fauna. Jag tycker om att de dels har en kategori med böcker för barn och ungdomar, och dels att de har många böcker som är väldigt specialiserade, till exempel ”Sveriges nyckelpigor” eller ”Gotlands orkidéer”.

Vildmarksbiblioteket

Vildmarksbiblioteket är förlaget som har specialiserat sig på uteliv, vildmarksliv, vandring, djur och natur. Här finns allt från vandringsguider/utflyktsförslag, till inspirationsböcker om uteliv.