Kategori: Fjärilar

Påfågelöga - Inachis io

Fjärilsrestaurangen

Medan jag strosade runt inne i trädgården kom jag fram till något som jag inte sett innan: En fjärilsrestaurang med vitlysing, stjärnflocka, purpursolhatt, röd kärleksört, rosenstav, blå bolltistel, humlesuga, hampflockel och fackelblomster på menyn!

Läs mer

Hemmablind?

Är du en sådan som går runt och drömmer dig bort till avlägsna vackra platser? Som lever för den eller de veckor varje år som du kan resa iväg och vandra? Sådan är jag med, men ändå uppskattar jag dagligen skönheten i naturen runt mig – på hemmaplan. Läs mer

Läs mer

Ängsmetallvinge

Just nu är jag så överväldigad att jag knappt vet vad jag ska göra av alla känslor. Igår var det premiär för mig att stöta på fjärilen sotmätare, och idag sprang jag på fjärilen ängsmetallvinge. Jag älskar verkligen att upptäcka saker i naturen!

Läs mer

Lunchfjärilar

Efter det senaste dygnets upprepade åskskurar var fjärilarna lika glada som jag över det varmare vädret vi bjöds på idag. Under min lunchpromenad såg jag otaliga fjärilar, men de flesta var fladdrade ommkring så de var väldigt svåra att fota.

Läs mer

Ändrade planer

Planen för idag var att åka till Tranås och gå etapp 4 av Holavedsleden. Men jag måste erkänna att min kropp kändes sliten redan när jag vaknade, så jag ändrade planerna innan jag ens steg ur sängen. Läs om hur lyckad den nya planen blev.

Läs mer
Om man tittar även i sin närhet kan man se sånt här vackert

Fredagslyx – orkidéjakt

Jag visste hur själva blommorna ser ut, och jag hade läst mig till att de är max en decimeter höga, men jag hade ingen aning om ifall jag skulle titta vid vattnet, i den sanka marken där skvattramen växer, eller i mossan i skogen. Läs om min orkidéejakt.

Läs mer
Sorgmantel - Nymphalis antiopa - en av våra praktfjärilar

Fladdrande fjärilar

Under gårdagen, vår första varma vårdag, fladdrade citronfjärilarna runt oss när vi strosade fram på Store Mosse. Jag gjorde mitt bästa för att fota några av dem, men jag lyckades inte. Idag gick fjärilsjakten bättre.

Läs mer
Påfågelöga - en av Sveriges mest kända fjärilar

Alla fjärilar….

De där fjärilarna jag fotade i somras (ja de där som jag fotade bara för att de var så vackra) dem försöker jag artbestämma nu. Min underbara dotter gav mig nämligen en bok om fjärilar i julklapp. Läs mer

Läs mer
Morgonmagi på hemomkringvandring i Eksjö

Det är nu resan börjar…

Under hela mitt liv har jag känt kärlek till vår underbara natur, men det är först på senare år som jag har börjat se det som finns runt omkring mig. Alltså att på riktigt faktiskt se, ta in, förundras och njuta av både stort och smått. Läs mer

Läs mer