Jag har sagt det många gånger och säger det igen: Det behövs så lite för att göra en vanlig dag till en minnesvärd dag. Som den där eftermiddagen förra veckan när min sambo Lars föreslog att vi skulle gå ut och grilla korv i hemmaskogen. Istället för att äta middag hemma.

Lars byggde ett mysigt litet skydd åt oss när vi skulle ut och grilla korv
Lars byggde ett mysigt litet skydd åt oss

Grilla korv uppe i skogen

Just den här gången blev det visserligen lite mer än bara den enklaste formen av korvgrillning. Medan jag jobbade hade Lars nämligen rekat lite och hittat en fin plats där vi kunde sätta upp en tarp. Så han byggde en ställning att hänga den på. Dessutom gjorde han i ordning en eldstad och byggde en reflektor bredvid den.

Så för mig var det bara att spatsera upp i skogen för att grilla lite korv
Så för mig var det bara att spatsera upp i skogen

När jag hade jobbat klart gick vi tillsammans upp i höstskogen. Det var så avslappnat och härligt att bara gå iväg hemifrån, inte behöver ställa sig vid spisen och greja. Inte ens någon ryggsäck behövde jag ha med ut. Platsen som Lars valt ut låg jättefint i den typ av kuperad terräng som är så vanlig här på Orust.

Vad har vi för gott här i då?
Vad har vi för gott här i då?

Sprakandet från en brasa i tystnaden

På något konstigt sätt försvinner all stress så fort jag kommer ut i skogen. När jag satte mig på liggunderlaget under tarpen kände jag bara lugn och glädje. Brasan sprakade framför mig och spred både myskänsla och värme. Ovanför sträckte en gigantisk gammal ek ut sina grenar, och bortanför den skymtade jag flera granar och småberg.

Tänk att något så enkelt som att grilla korv kan ge så mycket energi
Tänk att något så enkelt som att grilla korv kan ge så mycket energi

Strax var det dags att börja grilla vår korv, och vi satt där en lång stund och bara var.

Enkelt - men ändå lyxigt
Enkelt – men ändå lyxigt

Knappt 2 timmar – och så var energinivån på topp

På grund av att vi har nio hundvalpar hemma är det för närvarande svårt för oss att vara iväg hemifrån samtidigt. Men just den här eftermiddagen unnade vi oss det. Efter mindre än två timmar var vi hemma men glada och med en massa ny och härlig energi.

Mysigt att äta middagen ute istället för inne...
Mysigt att äta middagen ute istället för inne…

På bilden har jag på mig ett av mina favoritplagg just nu – den paddade skjortan Dina från Tuxer – (även västen Tindra och byxorna Flow kommer från samma butik).


Och bäst av allt – det blev ännu en fin eftermiddag att minnas tillsammans med Lars. Om vi hade ätit maten hemma – som vanligt – så hade det bara blivit en eftermiddag i mängden. Ärligt talat tycker jag att alla bör tänka på att få så få ”dagar som är en i mängden” som möjligt! Ibland behövs det så lite för att förvandla en vanlig dag till en underbar!

Fler bilder från ”gå-ut-i-skogen-bara-för-att-äta”-tillfällen

Korvgrillning
Utelunch under tarp
Frukosttur med syskonbarn
Överraskningsmiddag under tarp
Frukost ute

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.