Kartor

En del använder kartor enbart för att navigera. För mig är kartor så mycket mer. Kartor är lika med lycka. Redan det att ha kartorna. Veta att de finns där. Att kunna plocka fram dem och titta på dem – drömma och planera. Och att ta fram dem efter mina turer när jag har en ännu större förståelse för platserna – och minnas. Om och om igen!

Papperskartor – att köpa eller skriva ut

Appar i all ära – men det är ändå något speciellt med en ”riktig” karta!

Kartbutiken.se har det mesta i kartväg

Hos Kartbutiken hittar du nog vilken karta du än är ute efter, vare sig det gäller i Sverige eller någon annanstans ute i den stora vid världen. Dessutom finns en massa tillbehör som kartfodral, kompasser och andra närliggande produkter som kan falla dig i smaken om du precis som jag gillar kartor.

Hos Lantmäteriet kan du skriva ut din egen kartbok

Lantmäteriets sida är en riktig skatt. Här finns ett överflöd av geografisk data över Sverige. Bland annat kan du skapa din egen kartbok och antingen skriva ut den i skala 1:10 000 eller 1:50 000, eller spara den som pdf. Det finns också en mängd geodataprodukter. Gå in och titta!

Appar för att hitta

Några av de appar jag själv använder för att hitta nya stigar och områden att utforska:

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.