Sveriges nationalparker

Inspiration till nya platser att utforska

Om du vill utforska naturen på ett nytt ställe men inte vet var du ska börja är det tur att det finns sidor att hämta inspiration ifrån.

Länsstyrelsen guidar dig till nya platser att besöka och upptäcka

Själv utgår jag ofta från Länsstyrelsens webbsida när jag behöver inspiration. Där finns all skyddad natur i Sverige listad län för län – så börja med att välja det län du är intresserad av. Gå sedan vidare till ”Besöka och upptäcka”, så serveras ett digert smörgåsbord av platser att utforska.

Alla Sveriges fantastiska nationalparker

En annan underbar sida, som i och för sig har koppling till Länsstyrelsen, är sidan Sveriges nationalparker. Här kan du sitta och drömma dig bort, medan du klickar dig fram bland alla nationalparker. Jag skulle nog säga att exakt ALL information som du kan tänkas behöva inför ett besök i någon av nationalparkerna finns på denna sida.Naturvårdsverkets kartverktyg ”Skyddad natur”

Välkommen att använda kartverktyget Skyddad natur! Här finns alla nationalparker, naturreservat och övriga skyddade områden.

Vandringsleder – vandringsguiden – hela Sverige

På Vandringsguiden finns en otrolig mängd olika vandringsleder listade med kort beskrivning och ofta en länk. Varför har jag inte ramlat över den  här sidan tidigare?

Köp eller låna en bok från Vildmarksbiblioteket

Vildmarksbiblioteket är förlaget som har specialiserat sig på böcker om uteliv, vildmarksliv, vandring djur och natur! Här finns allt från vandringsguider/utflyktsförslag till inspirationsböcker om uteliv.

Och så kanske mina egna tips här i bloggen?

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.