Denna sida ingår i ett betalt samarbete med Icebug.

Skor med superbra grepp

Jag är otroligt stolt och glad över att sedan 2021 få vara ambassadör för IceBug. Redan 2006 köpte jag mina första dubbade vinterkängor från dem, och jag älskar greppet jag får med deras skor. Även i de odubbade modellerna som jag använder övrig tid på året. Ta gärna en titt själv i deras webbshop om du letar efter skor med bättre grepp – med eller utan dubb!

Mina Icebug Rover hade jag på fötterna som vanligt, och även strumpor från Happy Hiking (men de åkte av efter en stund)
Icebug Rover har jag på mig nästan jämt när det inte är is/snö. Lätta, sitter perfekt och har bra grepp

Dubbade skor – en bra investering

Det var redan 2006 jag hittade Icebug och deras dubbade skor. Då väntade jag min dotter och ville inte riskera att halka med den dyrbara lasten jag hade i magen. Vinterskorna jag köpte då var faktiskt föregångare till just den modellen jag använder nu, Torne.

Självklart har Icebugs dubbade skor haft en given plats i min garderob sedan dess. Trots att jag inte använder dem dagligen är de nog en av mina bästa investeringar. Jag älskar ju att vara utomhus året om, och med dubbade skor behöver jag inte begränsa mig som innan.

Har man aldrig testat dubbade skor förstår man nog inte riktigt vilken frihet det ger!

Therése, Hemomkringvandring

Känslan när jag insåg att jag faktiskt kunde gå tryggt – trots halka, bäbismage och hund i koppel – var överväldigande.

Jag är ambassadör för Icebug och deras skor med supergrepp
Jag är ambassadör för Icebug och deras skor med supergrepp

Halkrapporten 2022

I slutet av november släpptes ”Halkrapporten 2022” som är baserad på en SIFO-undersökning. I rapporten får man bland annat veta att:

  • 6 av 10 svenskar rör sig mindre på vintern (igenkänning någon??)
  • 4 av 10 kvinnor över 55 år har skadat sig allvarligt efter att ha halkat
  • 63% av alla svenskar använder helt vanliga skor i halka
Skönt med varma skor när man vandrar i minus 10-12 grader
Skönt med varma, dubbade skor när man vandrar på vintern

Att jag själv har använt dubbade skor från Icebug vintertid de senaste 16 åren är förmodligen ingen överraskning för den som följt mig ett tag. Det ger en sådan frihet (och trygghet) att kunna gå obehindrat även när det är halt ute.

För mig är det guld värt att kunna fortsätta utforska och uppleva vår fina natur även vintertid.

Therése, Hemomkringvandring

Vill du också kunna röra dig mer obehindrat under vintern, eller kanske bara läsa lite i halkrapporten (riktigt intressant läsning), kika in på www.icebug.se.

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.