Under gårdagen, vår första riktigt varma vårdag, fladdrade citronfjärilarna runt oss när vi strosade fram på Store Mosse.  Jag gjorde givetvis mitt bästa för att fota några av dem, men de flög runt och satte sig bara helt flyktigt på varje ställe de stannade, så jag lyckades inte.

Idag har jag varit i skogen strax utanför stan och även idag fick jag se en hel del fladdrande fjärilar. Jag kände en viss besvikelse över att inte lyckas fota en enda, men min väninna försökte trösta mig genom att säga att våren knappt ens har börjat, och att sommaren är lång.

Sorgmantel - Nymphalis antiopa - en av våra praktfjärilar
Sorgmantel – Nymphalis antiopa – en av våra praktfjärilar

När vi kom till parkeringen efter cirka två timmars promenerande ryckte jag till när jag såg att det satt en sorgmantel (nymphalis antiopa) på grillen till Maris bil. I händerna hade jag båda hundarnas koppel och jag visste att fjärilen strax skulle lyfta, så det var bara att sikta,  trycka av med telefonens kamerafunktion och hoppas på det bästa. Och jag lyckades!! Jag gick med den vackra fjärilen på bild. Förhoppningsvis får jag många fler tillfällen att möta denna vackra praktfjäril – och kanske även med bättre bildkvalitet.

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.