Lundsbrunn Resort & SpaDen här helgen valde vi att unna hela familjen (inklusive hundarna) påsklovslyx. Därför sov vi varken i tält eller vindskydd. Istället bodde vi på Lundsbrunn Resort & Spa, där vi hade bokat spa och vandringspaket. Smidigt att få med mackor och kaffe i ryggsäcken till vandrings/utflyktslunchen. Och framför allt lyxigt god mat vid kvällarnas 3-rätters.


Jag älskar verkligen att vandra och att vara utomhus, men mellan varven behöver kroppen vila. Eftersom livet har ”gått i ett” för oss en längre tid tänkte vi passa på att unna oss lite lyxig ”må-bra-tid” under dotterns påsklov. Därför checkade vi in på Lundsbrunn Resort & Spa i fredags. Med hela familjen – inklusive hundarna.

Skönt för trötta fötter att ladda om inför nästa vandring - Lundsbrunn Resort & Spa
Skönt för trötta fötter att ladda om inför nästa vandring

Klockan 15 gick jag över till den byggnad där spa-avdelningen är inrymd. Efter en dusch drog jag på mig badrocken och gick mot poolerna. Först njöt jag en stund i bubbelpoolen och jag kände hur hela kroppen slappnade av i värmen. Detta var verkligen vad jag behövde.

Sparitualen på Lundsbrunn Resort & Spa

Snart kom personal fram till mig och frågade om jag ville pröva deras sparitual. Även att jag inte hade någon aning om vad det innebar följde jag nyfiket med till ett rum som förde tankarna till turkiska bad. Rummet var avlångt och vatten flöt fram i en bana framför sittbänkar som stod på båda sidor av banan. Under vattenbanan fanns kranar där man kunde tappa upp vattnet i kannor. Jag trodde att vattnet var kallt, men jag hade väldigt fel.

Här tappar jag upp varmt vatten till sparitualen
Här tappar jag upp varmt vatten till sparitualen
Lars häller det varma vattnet över sig
Lars häller det varma vattnet över sig

Sparitualen var oerhört skön och innehöll följande steg:

  1. Fyll en kanna med 45-gradigt vatten
  2. Häll vattnet över kroppen
  3. Gnid in duschcreme blandat med salt över hela kroppen (doftar gudomligt!)
  4. Fyll en kanna med vatten och skölj av skrubben
  5. Massera in rengöringscréme i ansiktet
  6. Basta i aromabastun
  7. Häll vatten i en kanna, doppa en handduk och skölj bort rengöringen
Ljuvlig sparitual
Ljuvlig sparitual

Strax gjorde Lars mig sällskap i spa-avdelningen och då gjorde jag såklart om hela proceduren. Doften av Lundsbrunns egen duschcreme med citrongräs, salvia och tallbarr var ljuvlig, och jag tänkte att jag skulle kolla upp efteråt ifall jag kunde köpa med mig en flaska hem. Efter sparitual, upplevelseduschar och lite bastande satte vi oss i den ena bubbelpoolen och bara njöt av stillheten och lugnet. Och sällskapet såklart!

Ibland är det skönt att vila kroppen - Lundsbrunn Resort & Spa
Ibland är det skönt att vila kroppen

Underbart god 3-rätters middag

Några timmar senare kände vi oss nöjda och gick till rummen för att göra sällskap med barnen vid middagen. Vi visste att en 3-rätters middag väntade på oss, men att den skulle hålla så hög klass hade vi ingen aning om. All mat var perfekt tillagad och personalen var uppmärksam. Dessutom var båda tonåringarna på bra humör efter dagens aktiviteter (se inlägg längre ner om Falbygdens osteria och Trandansen) så samtalet flöt på i strida strömmar och kantades av många varma skratt.

middagsdags för hela familjen på Lundsbrunn Resort & Spa
Middagsdags för hela familjen

Fredagskvällens meny bestod av:
Förrätt: Kallrökt kalkon från Adelsåsen med rostade pinjenötter parmesan, ruccola, tomat samt tryffelmajo
Varmrätt: Rimmad Torskrygg med citronsmörsås toppad med löjrom samt dill och libbsticka samt bakad rödlök
Dessert: Creme brulé med bärkompott

När vi hade ätit klart var vi väldigt mätta och nöjda, så det blev bara en liten kvällspromenad med hundarna innan vi gick in på våra rum och la oss. Jag kan säga att jag njöt något oerhört av att ha fått en sådan här dag tillsammans med hela familjen, och såg fram emot nästa dags äventyr i området.


Helgens utflykter utgick från Lundsbrunn Resort & Spa

På grund av att Lundsbrunn ligger så bra till var det perfekt att utgå därifrån för alla de små utflykter vi hade planerat. Både i Kinnekulleområdet och ner mot Trandansen. Intressanta och vackra platser att besöka kryllar det verkligen av i närområdet. Här kommer länkar till alla våra utflykter på denna weekendresa:


Och bäst av allt – gudomligt god mat

Hela helgen njöt vi av riktigt, riktigt god mat. Middagarna var otroligt vällagade. Frukostbuffén var generös och vi saknade inte någonting över huvud taget. Ibland fick vi vänta lite på mat som var tillfälligt slut, men det är ju inget konstigt med det. Personalen var väldigt tillmötesgående och hjälpsam. Jag är nötallergiker och min dotter vill bara äta köttbullar eller annan ”barnmat”, men det var inget problem även att det inte fanns på menyn. Men smakerna från middagarna var nog det bästa av allt. Det kändes som om man gick upp några kilon under vistelsen.

Hjortstek

Lördagskvällens meny bestod av:
Förrätt: Jordärtskocksoppa samt vitlök och cheddarosttoast
Varmrätt: Svensk hjortfile med gräddbakad palsternacka smaksatt med salvia samt rödvinssky och lingon
Dessert: Mörkchoklad kaka med jordnötter (men UTAN nötter till mig) och Dulce de leche samt mjölkchoklad ganache

Frukostdags på Lundsbrunn Resort & Spa
Frukostdags på Lundsbrunn Resort & Spa

Ett extra plus var lunchpaketen vi fick med oss ut i form av ryggsäckar fyllda med varsin rejäl macka och termos med kaffe eller choklad. Dessutom fick vi ta med oss ryggsäckarna hem.

Lars kikar i ryggsäcken för att se vad han fått med sig för gott
Lars kikar i ryggsäcken för att se vad han fått med sig för gott

Om du är i närheten kan jag rekommendera att du bokar bord och äter middag hos Lundsbrunn Resort & Spa även om du inte ska sova där. Jag är rätt säker på att du kommer att bli nöjd.

Chokladkaka


Lundsbrunn Resort & SpaDen här helgen valde vi att unna hela familjen (inklusive hundarna) påsklovslyx. Därför sov vi varken i tält eller vindskydd. Istället bodde vi på Lundsbrunn Resort & Spa, där vi hade bokat spa och vandringspaket. Smidigt att få med mackor och kaffe i ryggsäcken till vandrings/utflyktslunchen. Och framför allt lyxigt god mat vid kvällarnas 3-rätters. Se mer i respektive blogginlägg.


Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.