En av de första platserna jag besökte efter min flytt till Orust i höstas var det lilla Svanviks kile naturreservat som ligger i Stigfjorden. Den gången var det min väninna Sofia som guidade mig och jag är oerhört tacksam för att hon tog med mig dit. Efter det första besöket i naturreservaet har det blivit många fler. Några helt på egen hand, andra med hundarna, enbart sambon eller med hela familjen. Nu senast fick vi tillfälle att njuta av Svanviks kile i vinterskrud.

Krumma martallar omger stigen ner till havet
Krumma martallar omger stigen ner till havet

På grund av Covid19 distansarbetar jag, så direkt efter arbetsdagens slut satte vi oss i bilen och körde de 12 kilometer vi har till Svanviks kile. Solen stod redan lågt på himlen och vi fick njuta av en vacker och stämningsfull solnedgång.

Havet glittrar bortom snön
Havet glittrar bortom snön
Helt underbara färger i Svanviks kile
Helt underbara färger

Lugn och tystnad rådde i naturreservatet denna eftermiddag, och det var väldigt lätt att lämna arbetsdagens stress bakom mig och bara njuta av stunden! Jag är så tacksam över att ha möjlighet att få så här fina upplevelser – en helt vanlig dag.

Svanviks kile naturreservat, solnedgång januari
Svanvik naturreservat, solnedgång januari

För dig som vill veta mer om Svanviks kile

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.