För två veckor sedan besökte vi Slereboån (naturreservatet Slereboåns dalgång) för första gången. Jag älskar att utforska nya platser – men lika mycket att återvända till ställen jag tycker om. Ännu roligare blir det om jag dessutom får visa dem för människor jag tycker om.

Här kommer vi som på led...
Här kommer vi

Eftersom vi tyckte att vattenfallet ovanför Slereboån var fint och mysigt, och att sträckan på 1,6 kilometer borde vara överkomlig för både yngre och äldre, bestämde vi oss för att fråga våra barn och min sambos föräldrar om de ville följa med oss dit. Och det ville de.

Bonussonen och hans farfar
Bonussonen och hans farfar
Mysigt att gå på utflykt tillsammans - här på stigen bredvid Slereboån
Mysigt att gå på utflykt tillsammans

När vi har med oss personer som inte är lika vana som vi vid att vara ute, eller som av olika anledningar inte kan gå lika snabbt eller långt som vi, tycker jag att det är skönt att känna till området i förväg. Dels vet man vad man som är sevärt och dels vet man hur långt det är till olika punkter – och även hur terrängen ser ut.

Fjäril på ängen strax före vattenfallet vid Slereboån
Fjäril på ängen strax före vattenfallet

I ett lugnt tempo så att alla hann med OCH hann njuta av den mossiga dalgången, där ljudet från Slereboån var ständigt närvarande, tog vi oss fram längs stigen ända till vattenfallet. Några i sällskapet valde att stanna vid det nedre fallet på grund av att terrängen var lite oländig sista biten. Men vi som gick hela vägen upp belönades med en fin stund vid det härliga vattenfallet.

Efter nästa krök såg det ut så här i Slereboåns dalgång
Del av vattenfallet
Att sitta vid ett vattenfall är ren njutning
Att sitta vid ett vattenfall är ren njutning

Vid vattenfallet i bäcken som flyter ihop med Slereboån

Efter en stund gick alla utom jag till de andra och samlades vid vindskyddet som ligger strax nedanför fallet. Själv gjorde jag en extra sväng i gammelskogen för att leta efter den lilla orkidén knärot, men jag hittade den tyvärr inte. När jag kom till vindskyddet hade Lars (min sambo) redan gjort upp eld i eldstaden och var redo att börja grilla korvarna vi haft med.

Korvgrillning på gång
Korvgrillning på gång
Korv, fika, prat och bus blev det vid vindskyddet
Korv, fika, prat och skratt blev det vid vindskyddet

Att turas om att stå i röken och vända korv, prata, skratta, retas, påminna varandra om minnen från tidigare gemensamma upplevelser, busa med hundarna, fota, fika… allt det är vardagliga saker som ändå blir guldkorn att minnas.

Slereboån
Slereboån
Djur är roligare än människor...
Djur är roligare än människor… tycker dottern ibland

Tillbaka till parkeringen gick vi i samma tempo som på väg ut till vattenfallet. Det gav oss gott om tid att se det som fanns omkring oss förutom mossan och ån; bland annat kantareller, stora blåklockor och trollsmör. När vi skildes åt vid bilarna var vi på gott humör och jag tror att alla som var med håller med om att delad glädje är dubbel glädje!

Min sambo och jag - nöjda i naturen
Min sambo och jag – nöjda i naturen

För dig som vill veta mer om Slereboån och Risveden

Så här hittar du hit: Reservatet ligger i Ale kommun 5 km norr om Skepplanda. Infart finns vid Röserna utefter vägen mot Kvarnabo.

Länkar:
Länk till Länsstyrelsens information om naturreservatet
Länk till min beskrivning av naturreservatet efter mitt första besök

Länkar till inlägg om andra naturreservat jag besökt i Risveden
Här hittar du alla inlägg om mina besök i Risveden

Unna dig lite ute-egentid. Det är du värd!
.
.
.
#outdoorwomen #outdoorliving #mittfriluftsliv #sovaute #utenatt #hammock #utenjut #skogen #vildmark #risveden #vandring #naturfoto #naturelovers

Unna dig lite ute-egentid. Det är du värd!
.
.
.
#outdoorwomen #outdoorliving #mittfriluftsliv #sovaute #utenatt #hammock #utenjut #skogen #vildmark #risveden #vandring #naturfoto #naturelovers
...

181 20
Fin övernattning i ett av de fyra vindskydden runt Kroksjön i Risveden med min sambo @gotaaventyr och våra hundar blev det inatt. Risveden är ett underbart område knappt 5 mil norr om Göteborg. Se mer I min blogg (länkni bio).

#vindskydd #sovaute #utenatt #mittfriluftsliv #risveden #vandramedhund #alaskanmalamute #helsport #ward #renfäll #klövjeväska #vandringslederisverige #vandring #naturreservat #vackraplatser

Fin övernattning i ett av de fyra vindskydden runt Kroksjön i Risveden med min sambo @gotaaventyr och våra hundar blev det inatt. Risveden är ett underbart område knappt 5 mil norr om Göteborg. Se mer I min blogg (länkni bio).

#vindskydd #sovaute #utenatt #mittfriluftsliv #risveden #vandramedhund #alaskanmalamute #helsport #ward #renfäll #klövjeväska #vandringslederisverige #vandring #naturreservat #vackraplatser
...

246 13
This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

2 Comments

  1. Vilket fantastiskt ställe vi fick följa med till. Naturen var helt magisk på alla sätt, innehöll gammelskog, mosskullar, å med forsande vatten, två vattenfall med mera med mera. Och inte minst väldigt mysigt sällskap. Korv med bröd smakar väl aldrig så gott som när den grillas över öppen eld ute i naturen. Ett plus var det också att det var alldeles lagom långt att gå. Stort tack !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.