Kategori: Länktips

Exempel på "Min plats" i min karta

Min karta – ett app-tips från mig

Kartor är bland det bästa jag vet och särskilt i pappersform. Men nyligen ramlade jag över en app som jag faktiskt tycker riktigt bra om – “Min karta” från Lantmäteriet.

Läs mer

Lars med killarna i JLC

Med Youtubers (JLC) i vildmarken

Att leva med någon som håller vandrings- och överlevnadsutbildningar (Göta Äventyr) är lite speciellt. För någon vecka sedan fick vi besök av ett gäng Youtubers, JLC, som ville lära sig att bli överlevnadsexperter.

Läs mer

Ronny Sveum

Ronny von Frank-Einsteins vandringstips

Varför kom jag inte på tanken att skriva om mina utflykter och turer i en blogg förrän vid förra årsskiftet? Jag älskar ju att fota. Jag älskar att skriva. Och jag har varit utomhus mycket! Tänk vilket gigantiskt bibliotek av turer som hade kunnat finnas här på bloggen – om jag bara hade tänkt till lite tidigare! Tack och lov finns det andra som varit smartare. Redan 2012 började till exempel Ronny Sveum skriva vandringstips i sin blogg von Frank-Einsteins vandringstips.se för alla som söker inspiration till nya platser att vandra på – eller göra en utflykt till.

Läs mer

Kartor

Kartor är lika med lycka

En del använder kartor enbart för att navigera. För mig är kartor så mycket mer. Kartor är lika med lycka. Redan det att ha kartorna. Veta att de finns där. Att kunna plocka fram dem och titta på dem. Drömma och planera. Ta fram dem efter mina turer när jag har ännu större förståelse för platserna […]

Läs mer
Göta Äventyr

Ny länk – Göta Äventyr

På sidan ”Övriga länkar” finns nu en ny länk som går till Göta Äventyr som anordnar vandringar med övernattning och grundläggande friluftskunskaper – vilket jag kan rekommendera eftersom jag själv nyligen deltagit i en av deras kurser.

Läs mer
Vandringsguiden

Ny länk – Vandringsguiden

På sidan “Platser att utforska” finns nu en ny länk som går till Vandringsguidens sammanställning över Sveriges vandringsleder. Lederna är grupperade per landskap, är listade med kort beskrivning och ofta även med en länk.  Mästerligt!

Läs mer
Enbär

Ätbara växter i naturen

I den svenska naturen finns mycket som du kan plocka och äta. Ja, det finns så mycket som 250 växter som är ätbara. Ätliga växter är ett okänt område för mig, men idag snubblade jag över en guldgruva som kommer att lära mig en massa!

Läs mer