Varför kom jag inte på tanken att skriva om mina utflykter och turer i en blogg förrän vid förra årsskiftet? Jag älskar ju att fota. Jag älskar att skriva. Och jag har varit utomhus mycket! Tänk vilket gigantiskt bibliotek av turer som hade kunnat finnas här på bloggen – om jag bara hade tänkt till lite tidigare! Tack och lov finns det andra som varit smartare. Redan 2012 började till exempel Ronny Sveum skriva vandringstips i sin blogg von Frank-Einsteins vandringstips.se för alla som söker inspiration till nya platser att vandra på – eller göra en utflykt till.

Ronny Sveum
Ronny Sveum

Ronny tipsar främst om fina naturområden i Västra Götalands län och Halland, men det finns även inlägg från andra platser. Till exempel Eksjö där jag bor, och Bodafors där jag arbetar!

En av Ronnys bilder som du kan se på von Frank-Einsteins vandringstips.se

Det jag tycker oerhört mycket om med von Frank-Einsteins vandringstips är att det (förutom att det finns många bilder i varje inlägg) finns extremt tydliga beskrivningar av hur turen sett ut, kartor som visar exakt var turen gått och oftast även en film. Det är alltså väldigt informativt och man får en klar bild av vad som väntar om man väljer att följa i Ronnys fotspår.

Ronny har inte enbart kustnära turer, men jag valde mest sådana bilder eftersom jag är så svag för havet och kusten
Ronny har inte enbart kustnära turer, men jag valde mest sådana bilder eftersom jag är så svag för havet

Något annat som är helt suveränt är kartan på Google Maps där alla Ronnys turer är markerade. Givetvis har han länkat varje tur till aktuellt blogginlägg. Vilket oerhört arbete han har lagt ner på detta – och vilken nytta vi besökare har av kartfunktionen! Jag funderar nästan på om jag själv skulle börja göra samma sak med alla mina (och övriga skribenters) turer.

Karta där alla Ronnys vandringstips är markerade
Karta där alla Ronnys vandringstips är markerade

Om du bor på, eller ska besöka, Västkusten är Ronnys blogg en riktig guldgruva. Förutsatt att du tycker om att vandra eller göra utflykter i naturen förstås. Själv kan jag nästan inte sluta klicka mig runt när jag besöker bloggen, och jag har redan hittat flera platser som jag ska försöka besöka under våren. Besök Ronnys blogg så förstår du!

En av Ronnys bilder som du kan se på von Frank-Einsteins vandringstips.se
En av Ronnys bilder som du kan se på von Frank-Einsteins vandringstips.se

Här hittar du von Frank-Einsteins vandringstips

Länk till Ronnys vandringstipsblogg: http://ronnyvonfrankeinsteinsvandringstips.se/
Länk till Ronnys film om vandringsbloggen
Länk till Ronnys information om kartan med alla vandringstips

Ännu en härlig bild från Ronny
Ännu en härlig bild från Ronny

Hur hittade jag Ronnys vandringsblogg?

För en tid sedan var jag på utflykt på ett vackert ställe. När jag kommit hem och skulle göra mitt blogginlägg visade det sig att jag lyckats få med personer (i mitt sällskap) som inte skulle vara med på bild. Dessutom på ALLA bilder som jag hade tagit på en specifik plats jag ville visa. När jag googlade för att hitta bilder hamnade jag hos Ronny. Jag kontaktade honom och frågade om jag fick använda en av hans bilder i mitt blogginlägg, och det fick jag. Och på den vägen är det! Håll tummarna för att jag även kan övertala Ronny att skriva för Hemomkringvandring.se då och då!

En av Ronnys bilder som du kan se på von Frrank-Einsteins vandringstips.se
En av Ronnys bilder som du kan se på von Frank-Einsteins vandringstips.se

Hemomkrings länkarkiv

Givetvis finns Ronnys von Frank-Einsteins vandringstips.se med i länkarkivet.

4 Comments

  1. Kanonfint inlägg om min blogg Therése. Du har verkligen lagt ned arbete på att få till det riktigt snyggt med text, bilder och länkar.Det går i stil med resten av innehållet i din inspirerande blogg. Tack för detta. Och jag kommer allt att hålla ögonen på din blogg vad du har för dig.

    mvh Ronny

    1. Ronny, vad roligt att du tyckte om inlägget. Jag hoppas att du ska få en massa nya vandrare som följer dig nu, och som ger dig glada tillrop!

  2. Hej Therese ! Genom ” Ronny Von Frank-Einsteins vandringsblogg hittade jag din fina blogg. Ronnys blogg har jag varit följare av länge . Nu kommer jag även kika efter tips här.Tack till er båda för inspirationen ni sprider genom era bloggar !

    1. Välkommen Per! Så roligt att du hittade hit – hoppas att du ska trivas. Om du vill hålla koll på bloggens uppdateringar (uppdateras nästan varje dag) så aviseras det på Instagram och Facebook under användarnamn @hemomkringvandring Ha du en härlig helg – ut och njut! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

English EN German DE Spanish ES Swedish SV