Att leva med någon som håller vandrings- och överlevnadsutbildningar (Göta Äventyr) är lite speciellt. För någon vecka sedan fick vi besök av ett gäng Youtubers, JLC, som ville lära sig att bli överlevnadsexperter.

Lars med killarna i JLC
Lars med killarna i JLC

Jag hade ingen aning om vem JLC är, men min bonusson trodde inte sina öron när Lars berättade att de skulle komma hit. Bonussonen har nämligen följt JLC på Youtube sedan de startade. Hans lycka när Lars berättade att de skulle avsluta överlevnadsutbilningen med en lunch vid sjön – och att vi skulle få vara med – visste inga gränser.

JLC presenterar kläder från Revolution Race medan jag och ungdomarna väntar i "kulisserna"
JLC presenterar kläder från Revolution Race medan jag och ungdomarna väntar i ”kulisserna”

Den stora dagen gav sig Lars iväg några hundra meter från huset där han mötte upp JLC. Vi andra stannade kvar hemma medan de fick lära sig att bygga skydd i naturen, göra upp eld, rena vatten och fick lite kunskap om ätliga växter. Själva gjorde vi klart maten vi skulle ta med till mötesplatsen – vildsvin och ris.

Här har vi precis kommit fram till mötesplatsen
Här har vi precis kommit fram till mötesplatsen – en sjö cirka 15 minuters promenad hemifrån

Sällan har jag sett min dotter och min bonusson gå med såna kliv tidigare som när vi skulle upp till sjön, cirka en kvarts promenad hemifrån. Vi kom fram i tid för att höra det sista av Lars instruktioner, och för att se när JLC presenterade kläderna från Revolution Race som de hade på sig / med sig. Turligt nog hade även vi kläder därifrån på oss, så vi smälte in i miljön.

Lunchpaus med JLC
Lunchpaus med JLC

Efter lite mingel, skratt, lunch och en kort avslutning packade vi ihop och gick tillsammans tillbaka från sjön till killarnas bilar. Det blev en rolig stund (för oss, och förhoppningsvis lärorik för dem) – och ett minne för livet. Inte varje dag man hänger med Youtubers.

JLC, min dotter och min bonusson
JLC, min dotter och min bonusson
Dags att gå
Dags att gå

JLC:s inlägg om att leva som vildmarksexperter

Att hålla en överlevnadskurs på enbart några timmar är inte lätt, men jag tycker att Lars gjorde det bra och fick med många viktiga saker på den korta tiden.

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

1 Comment

  1. Vad häftigt! Älskar JLC och nu ska jag ta och se detta avsnitt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.