Detta är semester. Att bara vara.

I mitten av maj 2022 gjorde jag något galet. Nej galet är inte rätt ord, men det är något som jag aldrig gjort tidigare i alla fall: Jag har anmält mig till ett trail-lopp. Och inte vilket som helst, utan Icebug Xperience West Coast Trail.

Här längs Kinnekulleleden kände jag att jag faktiskt började komma igång med vandring igen
Här längs Kinnekulleleden kände jag att jag faktiskt började komma igång med vandring igen
Vandrande ambassadör för Icebug i loppet
Vandrande ambassadör för Icebug i loppet

Jag kände att jag började komma igång

I samband med stegutmaningen som jag arrangerade i april #10000hemomkring började jag komma igång efter en lång period av för mycket stillasittande. Under våren blev det en del lite längre turer, både på Omberg, Kinnekulle och här hemma på Orust.

På fötterna hade jag mina splitternya Rover Mid Women's RB9X GTX - som jag gick runt 70.000 steg med under helgen
På fötterna hade jag splitternya Rover Mid Women’s RB9X GTX – som jag gick runt 70.000 steg med under helgen på Omberg

Det slog mig hur roligt det var när jag och sambon var med i ett virtuellt lopp för 2 år sedan. Då gick jag 25 km per dag 4 dagar i rad, medan han gick 40 km per dag. Nu tänkte jag försöka hitta något liknande, men kom på att det brukar vara ett Icebug-lopp vid Ramsvikslandet på hösten (Icebug Xperience West Coast Trail).

Vi tog en paus vid Lodingesjön längs Hållsdammsleden
Här under en liten paus i Vättlefjälls naturreservat

Vandrande ambassadör för Icebug

Efter att ha kontaktat mina vänner på Icebug och tagit reda på lite mer enades vi om att jag ska delta i det 75 km långa loppet som vandrande ambassadör för dem och deras skor. Jag är anmäld i walk-klassen och ska inte springa.

På alla bilder i detta inlägg har jag på mig outdoorskorna Rover (de vinröda är en låg modell och den svarta en mellanhög modell) från Icebug

de låga har jag nästan ”bott i” sedan förra hösten
Dags att gå mot bilen vid Flatruet
Skorna fungerade alldeles utmärkt även i Funäsfjällen i juni

Skulle du vilja gå (eller springa) du med – hör av dig!

Det blir ett minne för livet

Loppet går både på Bohus-Malmön och Ramsvikslandet så det kommer att vara sjukt vackra omgivningar. Och jag kommer att njuta av dem, trots många löpare och vandrare längs leden dessa dagar. Det kommer att bli en minnesvärd upplevelse som jag kommer att bära med mig hela livet sedan!

Jag har 75 vackra kilometer framför mig

Nu ser jag fram emot 3 härliga dagar i september som kommer att ge mig totalt 75 km vandring i den allra vackraste västkustmiljö.

Sevedeleden i Småland, 50 km
Sevedeleden i Småland, 50 km

Boende bokat på vandrarhem

Till att börja med var min plan att tälta, men jag insåg efter lite funderande att det kan bli svårt (och jobbigt efter varje etapp) att hitta tältplats i området. Sedan måste jag erkänna att det är väldigt skönt att sova i en säng – särskilt efter en långtur. Dessutom är det betydligt enklare att pyssla om fötter och kropp inomhus. Särskilt om det inte blir strålande vackert höstväder.

På en tur i mitt hemomkring Orust
På en tur i mitt hemomkring Orust

Sagt och gjort så bestämde jag mig för att istället försöka hitta ett boende. Flera av de ställen som Icebug rekommenderar var redan fullbokade, men jag fick rum hos Hunnebostrands Vandrarhem.

Hunnebostrands vandrarhem - där jag ska bo under Icebug Xperience West Coast Trail
Hunnebostrands vandrarhem – där jag ska bo

Icebug ordnar transport till/från start och mål

Det är så lyxigt att deltagarna blir upphämtade vid sina boenden och körda till starten, och även ”hemskjutsade” från målet. Riktigt smidigt att bara fylla i enkäten de mejlade ut så var det klart.

Jag njuter i fulla drag av några dl solvarma smultron
Jag njuter i fulla drag av några dl solvarma smultron

På alla bilder i detta inlägg har jag på mig outdoorskorna Rover (de vinröda är en låg modell och den svarta en mellanhög modell) från Icebug

de låga har jag nästan ”bott i” sedan förra hösten

Dags att träna upp mig lite

Som du kanske märkt håller jag oftast njuttempo när jag är ute på mina turer, men nu måste jag börja träna på att hålla ett lite högre tempo mellan varven. Annars kommer det att bli tufft den första helgen i september när jag ska vara med i Icebug Xperience West Coast Trail.

Från en träningsrunda i Risveden, cirka 18 km
Från en träningsrunda i Risveden, cirka 18 km

Några av mina ”träningsturer”

Mina trotjänare Rover från Icebug
Mina trotjänare Rover från Icebug (lätta, sköna, vattentäta och med superbra grepp)

Instagrambilder med taggen icebugwct22

In two weeks it is time for this years Icebug Xperience West Coast Trail.

We welcome 750 participants from Sweden, Denmark, Norway, Finland, Germany, UK, Switzerland, Netherlands, USA and Singapore and 50 kids to our Kids Camp.

A newsletter with more information is on its way to all of you!

Warmly welcome to a three days adventure!

#icebugwct22

icebugxperience ramsvikstugby aktivut umarasports swedemount
...

57 2

Igår gick vi Risvedenspåret (18 km) och gjorde även en sväng in i Rammdalens naturreservat. Egentligen är detta en motionsslinga och inte en vandringsled, så på östra sidan går man nästan uteslutande på väg. Men den västra sidan går på stig genom skog, förbi många sjöar och är riktigt mysig. 💚

Tanken verkar vara att man ska gå Risvedenspåret motsols, för alla skyltar och markeringar satt från det hållet - och vi gick medsols 🤣 Tur att vi hade gått rundan en gång tidigare så att vi hade lite koll.

Som du kanske märkt håller jag ofta njuttempo när jag är ute på mina turer, men nu måste jag börja träna på att hålla ett lite högre tempo mellan varven. Annars kommer det att bli tufft den första helgen i september när jag ska vara med i Icebug Xperience West Coast Trail - 75 km fördelat på 3 dagar i vacker västkustmiljö (nästan på min hemmaplan).

Är det någon mer än jag som är anmäld, eller som har tänkt anmäla sig? Häng gärna på - jag tror det kommer att bli ett minne för livet!
.
.
.
#vandring #hiking #risveden #icebug #icebugsinaction #icebugxperience #icebugxperiencewestcoasttrail #risvedenspåret #kommiform #10000hemomkring #icebugwct22
...

305 15

In two weeks it is time for this years Icebug Xperience West Coast Trail.

We welcome 750 participants from Sweden, Denmark, Norway, Finland, Germany, UK, Switzerland, Netherlands, USA and Singapore and 50 kids to our Kids Camp.

A newsletter with more information is on its way to all of you!

Warmly welcome to a three days adventure!

#icebugwct22

icebugofficial ramsvikstugby aktivut umarasports swedemount
...

56 4

English EN German DE Spanish ES Swedish SV