Tänk dig att du varit många gånger på en plats som du tycker om. Kanske vid olika årstider, och du känner stigarna och omgivningarna väl. Men när du kommer dit i sällskap av någon som betyder extra mycket för dig, så blir platsen ännu mer speciell. Den här gången tänker jag på Hassafall-leden.

Hassafall-leden står det på skylten.. inte Hassafallsleden som jag brukar säga
Hassafall-leden står det på skylten.. inte Hassafallsleden som jag brukar säga

Vintrig tur längs fallen

Hassafallsleden är en riktig favorit i repris för mig. Förra gången jag var i Småland fick jag en jättefin tur där med två av mina systrar och en av mina systerdöttrar (4 månader gammal).

Hela gänget
Hela gänget

Jag har gått här många gånger, och även skrivit om leden i bloggen tidigare. Hassafallsleden går genom härlig mossig skog längs Tabergsån, där flera små vattenfall och forsar finns. Det finns också flera eldstäder längs leden, så det här är även ett bra utflyktsmål.

Systrarna längs Hassafallsleden

Enklast parkerar man vid hembygdsgården i Hovslätt. Hela rundan, inklusive upp till utsikten på Varekullen är 4,1 kilometer.

Längs Hassafall-leden är det supermysigt året runt. Dessutom kommer marken runt ån snart att vara täckt av vitsippor och blåsippor). Men extra mysigt var det för mig att få så här fin tid tillsammans med mina systrar!

Vitsippor vid Sandserydsån, Hovslätt, Jönköping
Bild från ett av mina tidigare besök längs leden

Vill du veta mer om Hassafall-leden?

Avslutningsvis kommer här en länk till Jönköpings kommun och deras beskrivning av leden.

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.