Oftast är det de enklaste sakerna man minns mest. Till exempel ett besök vid något av alla de smultronställen man ramlar över och samlar på sig. Eller tid tillsammans med människor man tycker om.

Superfint och mysigt ställe - ett riktigt smultronställe
Superfint och mysigt ställe

Utflykt med svärföräldrarna

Denna härligt varma sommardag blev det ingen långtur för mig och min sambo. Istället bjöd vi med mina svärföräldrarna på en utflykt till en av alla vackra platser som finns här på Orust. Där fick vi några lugna, fina timmar tillsammans i solen med prat, kaffe och gofika.

Härlig plats att sitta på i några timmar
Härlig plats att sitta på i några timmar

På jakt efter nya smultronställen

Jag är ständigt på jakt efter lättillgängliga platser där man får en fin naturupplevelse. Detta på grund av att min svärfar, som har svårt att gå, ska kunna följa med. Detta tips hade jag fått från @marjahammarstrand och jag är glad att vi fick njuta av hennes smultronställe. 💚

Fler tips mottages tacksamt

Om du har något smultronställe du vill dela med dig av, helst i södra Bohuslän, får du jättegärna skriva i kommentarsfältet nedanför. Om du hellre vill att det ska vara ”hemligt” kan du skicka ett mejl till mig på therese@hemomkringvandring.se

Det här är ett riktigt smultronställe
Det här är ett riktigt smultronställe

Detta gäller både tillgängliga tips dit jag kan ta med svärfar, men även tips på utflyktsmål eller stigar som jag kan gå på egen hand – såna jag kanske inte hittar i guideböckerna.

Hitta ditt eget fina ställe

Trots att min tanke med bloggen är att inspirera dig att hitta vackra platser i ditt eget hemomkring brukar jag oftast ange var jag varit. Anledningen är att jag märkt att många uppskattar att få konkreta tips på var de kan vandra eller göra sina utflykter.

Det är fint att kunna komma ut i naturen även när man inte kan gå långt - här på Marjas smultronställe
Det är fint att kunna komma ut i naturen även när man inte kan gå långt

På grund av att man kör över en privat gårdsplan för att komma just hit vill jag inte dela exakt plats denna gång. Men om du är på någon av öarna här på Västkusten, ta fram en karta så kommer du att se att många många småvägar leder ner till havet. Testa någon av dem – du kommer garanterat att hitta vackra platser!

Flera klippor att bada ifrån på detta smultronställe
Flera klippor att bada ifrån

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.