Det är nästan så att jag börjar känna mig smått schizofren. Ena stunden är det barmark, och i nästa är det snö. Just nu har jag snö i mitt hemomkring. I alla fall för ett dygn. Och då tänker jag njuta av den – fullt ut!

Jag kunde knappt bärga mig tills familjen vaknade

När jag tittade ut genom fönstret i morse var hela världen vit. Visserligen tycktes himlen vara grå, och temperaturen låg precis runt 0. Så jag insåg att det bara var en tidsfråga innan snön skulle börja smälta igen.

Så här såg det ut i mitt hemomkring - men det visste jag inte än

Men så fort det ljusnade såg jag att det började spricka upp, och jag kunde knappt bärga mig tills min sambo och min dotter vaknade. Självklart hoppades jag att de också skulle vilja följa med ut. Men det slutade med att jag fick gå ut själv. Eller helt ensam var jag inte – hunden Balder följde med.

Balder var lycklig över att få följa med ut i snön när jag skulle njuta i mitt hemomkring
Balder var lycklig över att få följa med ut i snön

Lycklig polarhund i snön

Vi följde grusvägen som passerar vårt hus. Efter några hundra meter övergår den i skogsväg. Och efter ytterligare några hundra meter till svängde jag och Balder av på en liten stig. Jag såg hur solen lyste på trädtopparna uppe på höjderna, och visste ett perfekt ställe vi kunde gå till.

Balder var verkligen överlycklig, och han kändes mer vild än tam. Trots att han är van att springa i vårt hemomkring regelbundet så är det något särskilt med snö. Han grävde, rullade sig, jagade snö som jag kastade och sprang runt runt.

Galet glad hund

Jag njöt av mitt hemomkring i fulla drag

Egentligen finns det inte så mycket att säga. Sol, snöklädda barrträd och snö som knarrar under fötterna. Vad mer kan man önska? Det var verkligen precis sådär som jag tänker mig en vacker vinterdag.

Vilken bonusdag vi fick - vinter för ett dygn
Vilken bonusdag vi fick – vinter för ett dygn

Försök att uppskatta det du har runt dig där du är just NU – istället för att önska dig till någon annan plats eller tid!

Detta är vad jag försöker leva efter. / Therése
Ännu en snöig bild från mitt hemomkring
Ännu en snöig bild

Önska dig inte till andra tider eller platser

Precis som rubriken säger brukar jag uppmana till att försöka att inte önska sig till andra platser eller tider. För om man gör det är risken stor att man missar det som händer här och nu. Istället försöker jag att alltid glädjas åt det som jag har runt mig där jag är just nu.

Uppskatta det du har runt dig där du är just NU
Uppskatta det du har runt dig där du är just NU

Det är så otroligt mycket roligare att nyfiket utforska något oväntat – än att lägga energi på att klaga på det. Nu fick jag snö inatt – vilket inte alls var vad jag hade planerat. Men jag gjorde om mina planer och fick en superfin upplevelse. Jag tänker att genom att försöka uppskatta även det oplanerade så får man oftast många saker att glädjas åt.

Andra snöiga dagar i mitt hemomkring

Här kan du läsa om en lunchutflykt som jag och sambon gjorde i vårt hemomkring för någon vecka sedan. Den gången var vi också ute efter att passa på att njuta av kortvarig snö.

Det här är i mitt närmaste hemomkring, knappt en km från dörren.
Det här är i mitt närmaste hemomkring, knappt en km från dörren.

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.