Just den här dagen åkte jag hem från jobbet sliten och tung i huvudet men solen sken och det enda jag kunde tänka på var att jag måste upp på fjället. Få en stund i lugn och ro tillsammans med hundarna.

För mig betyder det här att jag snörar på mig löparskorna eller vandringskängorna men den här kvällen ville jag att hjärtat skulle få jobba lite extra och jag ville bli riktigt trött.

Alexa
Alexa

Sommaren hade varit kort och de där riktigt härliga sommardagarna blev alldeles för få. Mitt behov av värme och sol är stort, ju äldre jag blir desto större blir det behovet för att jag ska må riktigt bra. När det äntligen kommer en fin höstdag och kväll så gäller det att ta vara på den!

Upp på fjället
Upp på fjället

Efter en lätt middag och ombyte tog jag packade jag in hundarna i bilen och stack iväg upp på fjället. Jag har ett av mina smultronställen precis bredvid Kungsleden. Kungsleden i Sälenfjällen är fantastiskt lättillgänglig och något jag verkligen kan rekommendera om man inte vandrat på fjället i Sälen tidigare men jag uppskattar att få lite avskildhet och går hellre på några av de stigar som finns i närheten.

Jag tassade uppför Östfjället i mina löparskor. Det finns flera stigar att välja på men alla går egentligen åt samma håll och i början går de lite parallellt med Kungsleden. Jag brukar välja lite olika, de går ju alla mer eller mindre åt samma håll och det är lätt att hitta tillbaka.

Det var alldeles tyst och fridfullt, bara mitt hjärta som slog och hundarna som sprang runt mig. Jag stannade flera gånger bara för att ta in utsikten och kände hur lugnet spred sig inom mig och all stress bara rann av mig. Hundarna njöt av turen och lekte och jagade varandra och hittade vattenhål att släcka sin törst i.

Camilla Lind med sina hundar
Jag med mina hundar

Här är vi ofta, vi vandrar eller springer här så ofta vi kan och i alla sorters väder. Man kan välja att ta sig lite längre men också bara några kilometer.
Just den här kvällen var det varmt och soligt, jag kunde se ända till Norge och långt långt norrut mot Idre. Känslan när man står på fjället så där helt ensam (nåja, med mina fyrfotingar) och ser ut över de oändliga vidderna går nästan inte att beskriva. Den måste upplevas!

Bonzo
Bonzo

Det blev en kväll som bekräftade varför jag bor här och varför jag älskar fjället.

Camilla, hundarna Bonzo & Alexa i Sälen


Fler favoritturer här i bloggen

Länk till kategorin ”Årets favorittur 2019”

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

9 Comments

 1. Jag förstår att du älskar ditt fjäll – jag känner detsamma för det. Jag har ju haft turen att få besöka Sälenfjällen två somrar i rad nu, och inför 2020 ser det ut att kunna bli tre eller fyra besök. Jag är glad att du tog dig tid att ta med mig och hundarna upp till detta favoritställe under vårt första besök, sommaren 2018. Tack!

  1. Det gjorde vi så gärna! Varmt välkommen tillbaka!

 2. Vilken fantastisk ljunghed!

  1. Visst är det! Så otroligt vackert!

 3. Ingegerd Mickelz

  Fjällen är ju bara bäst. Trevlig text och härliga bilder, och så fina hundar du har. Nu längtar jag extra mycket tills det blir dags för besök i Grövelsjön 😀

  1. Grövelsjön är också fantastiskt!

 4. Åh.. Jag vill packa vandringsryggsäcken och genast ge mig av till fjälls efter att ha läst ditt inlägg.

  1. Åh, vad glad jag blir! Varmt välkommen till Sälenfjällen 🙂

 5. Linda Åkesson

  Vilken fin berättelse. Vi var nyligen i sälen för att åka skidor. Jag sa när jag åkte därifrån att hit vill jag på sommaren. Jag vill ta med hundarna, barnen, familjen för att vandra i dessa vackra fjäll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.