Som tack för i fjol

I förra årets torka var det nästan bara strimsporren som blommade mitt i sommaren, och lyste upp mina promenader. Som tack uppmärksammar jag den idag också, trots att den här sommarens väder och växtlighet bjuder på många större och mer färgglada växter som konkurrerar om uppmärksamheten.

Min mamma som gick med mig på kvällspromenaden kallade blomman för ogräs. Ungefär som hon kallar det mesta jag ser

Strimsporren är liten, späd och nästan oansenlig, men ack så vacker om man ger den chansen och tittar lite närmare. Latinska namnet: Linaria repens.

Strimsporre (linaria repens)
Strimsporre (linaria repens)

För dig som vill veta mer om strimsporren
Besök gärna den virtuella floran så får du lära dig mer om strimsporren

Taggat , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *