Efter en lång rad gråkalla dagar lovade väderleksprognosen äntligen lite sol framåt lunchtid. Som den soldyrkare jag är hade jag längtat och smidde genast planer för dagen. För att säkra att även dottern skulle få lite ljus och frisk luft planerade jag in en utflykt och lovade henne att hon skulle få ta med sig en kompis – ett superbra knep som nästan alltid fungerar som motivationshöjare när hon inte är sugen på att bara åka med sin mamma.

Vi gjorde en 40 minuters bilresa från ett grått Eksjö där det hade regnat hela morgonen, upp till Torpöns naturreservat i Östergötland och möttes av en klarblå himmel.

Alla gillar TorpönNaturreservatet, som ligger på sydudden av Torpön och sträcker sig ut i sjön Sommen, är inte så stort, men det är oerhört vackert med sina karga klipphällar och förvridna tallar.

För att göra turen så spännande som möjligt för barnen gav jag dem i uppdrag att hitta en väg ut till udden där vi skulle stanna och fika. De tog sig glatt an uppgiften och guidade mig och hundarna, medan de hittade på en massa roligheter längs vägen.

Efter att ha klättrat, sprungit, klängt och hoppat en massa unnade vi oss en lång fikastund på en härlig klippa. Barnen njöt av det goda fikat, medan jag njöt av solens värmande strålar, vattnets kluckande och den där underbara känslan av att våren och sommaren faktiskt är på väg.

Alva och Elsa på Torpön

Sträckan vi gick var nog inte mer än 2 kilometer, men vi var i naturreservatet i drygt två timmar. Det var oerhört skönt att vara helt ensamma på den underbara platsen, något man inte brukar kunna vara sommartid.

Torpön är en av mina absoluta favoritplatser, och jag längtar redan till nästa gång jag kan åka dit.

Mer information om Torpön

Vill du veta mer om Torpön (aktiviteter, restaurang, vandringsled och så vidare) vänd dig till Naturum på öns nordspets.

Tips om andra utflyktsmål i närheten

Selo Berg & Skams gator – ravin / flyttblock / orörd skog / utsiktsberg – Barnvänligt utflyktsmål ca 15 km bort

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.