Utforska en slottsruin

Det är ingen hemlighet att jag brinner för att barn och ungdomar ska få vistas utomhus och upptäcka glädjen och tjusningen med det. Att vara utomhus med barn behöver inte innebära att man åker långa sträckor för att komma till ett speciellt naturreservat eller nationalpark, utan det kan lika gärna vara att gå ut i en park som ligger runt hörnet. Eller varför inte en spännande byggnad, som en slottsruin?

Outtömligt många ställen att leka på
Slottsruinen bjuder på många sittplatser, klätterplatser och busplatser!

På min födelsedag tog jag med mig min ena syster och hennes barn till Eksjöhovgårds slottsruin i Sävsjö för en liten utflykt. Kan man tänka sig ett mer spännande ställe för en 3- och en 5-åring att springa och leka på? Vi lekte kurragömma i det oändliga, klättrade, klängde, utforskade och sprang runt – både inne i ruinen och utanför.

Perfekt ställe för att leka kurragömma - Eksjöhovgård slottsruin
Kurragömma pågår… Eksjöhovgård slottsruin, Sävsjö

Ruinen är i fint skick och det finns flera olika rum att utforska noggrant, att springa mellan, att klättra upp i fönstren och en massa annat. Både insidan och utsidan är spännande!

Spännande att klättra och utforska Eksjöhovgård slottsruin
Spännande att klättra och utforska Eksjöhovgård slottsruin

Efter lekstunden var alla hungriga och vi gick över bron till fastlandet och satt vid ett av fikaborden som finns på badplatsen med utsikt över ruinen på den lilla ön mitt i Eksjöhovgårdssjön.

En av alla sittplatser vi hittade
Slottsruinen bjuder på många sittplatser, klätterplatser och busplatser!

På sommaren är det fint att bada på badplatsen. Vill man gå några kilometer finns en fin promenadslinga runt hela sjön, där det även är möjligt att köra barnvagn. Från parkeringen längs riksväg 127, strax utanför Sävsjö mot Vetlanda, är det runt 300 meter till Eksjöhovgård slottsruin, så det är mer upplevelsen än sträckan som räknas 🙂

För dig som vill läsa mer om Eksjöhovgård

Länk till inlägg om andra platser som kan vara spännande för barn
Länk till Jönköpings länsmuseums länk till ett av sina smultronställen – Eksjöhovgårds slottsruin

Taggat , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *