Risveden är ett område som jag gärna besöker om och om igen på grund av all vacker natur. Här finns många fina naturreservat, och igår var det premiär för mig att besöka naturreservatet Rapenskårs lövskogar.

Grönån som rinner genom Rapenskår lövskogars naturreservat
Grönån som rinner genom Rapenskår lövskogars naturreservat

Leden går längs Grönån

Rundslingan i Rapenskår, som bara ska vara 2,2 km men blev betydligt längre för mig, går genom en djungel av grönskande träd och buskar. Marken är i det närmaste helt täckt av växter, vilket gjorde att jag fullkomligt älskade att gå där.

Just nu var det liljekonvaljen som var på väg, men jag kunde se att det nyligen varit mattor av vitsippor här. Dessutom har jag läst på flera ställen att Rapenskår är känt för sin mängd av blåsippor.

Fantastiskt att gå längs ån i all grönskan
Fantastiskt att gå längs ån i all grönskan

Den nedre delen av stigen slingrar sig fram bredvid ån. Eftersom den enda bilen på parkeringen var den jag kom dit i, så kunde jag njuta fullt ut av lugnet och av att hela tiden höra vattnets porlande och fåglarnas sång.

Rastplats uppe på berget

På tillbakavägen går stigen uppe på berget. Där finns en rastplats som jag stannade på 15-20 minuter för lite frukt och vatten som jag tagit från ån. Det är ovärderligt med vattenfilter nu när jag inte ska bära tungt (har du läst min vattenreningsskola?). Därefter fortsatte jag ner mot parkeringen.

Skor, stavar och knästöd

Idag var jag extra tacksam för mina knästöd, vandringsstavar och att jag hade Icebug på fötterna. När knäna är så instabila är det skönt att lita på både grepp och stabilitet i skorna, så här får de lite utrymme de med:

Jag är så glad att jag har skor jag kan lita på (skorna heter Rover och kommer från Icebug)

Slutligen länkar om Rapenskår

Risveden är fantastiskt område som är beläget ca 4,5 mil norr om Göteborg. Det finns en superfin webbsida som handlar om Risveden, och där kan du läsa vad de skriver om just Rapenskår lövskogar. SEdan finns ju också Länsstyrelsens officiella sida om naturreservatet.

Rapenskårs lövskogar, Risveden
Rapenskårs lövskogar, Risveden

Besök fler platser när du är i Risveden

Alla mina besök i Risveden är samlade i en egen kategori här i bloggen, så där kan du få tips om du vill besöka fler platser när du ändå är i närheten.

Mina Risvedenbilder på Instagram

Unna dig lite ute-egentid. Det är du värd!
.
.
.
#outdoorwomen #outdoorliving #mittfriluftsliv #sovaute #utenatt #hammock #utenjut #skogen #vildmark #risveden #vandring #naturfoto #naturelovers

Unna dig lite ute-egentid. Det är du värd!
.
.
.
#outdoorwomen #outdoorliving #mittfriluftsliv #sovaute #utenatt #hammock #utenjut #skogen #vildmark #risveden #vandring #naturfoto #naturelovers
...

180 18
Fin övernattning i ett av de fyra vindskydden runt Kroksjön i Risveden med min sambo @gotaaventyr och våra hundar blev det inatt. Risveden är ett underbart område knappt 5 mil norr om Göteborg. Se mer I min blogg (länkni bio).

#vindskydd #sovaute #utenatt #mittfriluftsliv #risveden #vandramedhund #alaskanmalamute #helsport #ward #renfäll #klövjeväska #vandringslederisverige #vandring #naturreservat #vackraplatser

Fin övernattning i ett av de fyra vindskydden runt Kroksjön i Risveden med min sambo @gotaaventyr och våra hundar blev det inatt. Risveden är ett underbart område knappt 5 mil norr om Göteborg. Se mer I min blogg (länkni bio).

#vindskydd #sovaute #utenatt #mittfriluftsliv #risveden #vandramedhund #alaskanmalamute #helsport #ward #renfäll #klövjeväska #vandringslederisverige #vandring #naturreservat #vackraplatser
...

249 13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.