Så här på årets mörkaste dag, vintersolståndet, vill jag passa på att hylla en av mina mest använda uteprylar: Pannlampan! Utan den hade jag gått miste om många fina upplevelser som jag fått vara med om i år.

Paddlar mot nattens tält plats i pannlampans sken
Ett av årets äventyr som inte blivit av utan pannlampan – paddling mot nattens tältplats

Förutom att jag har glädje av pannlampan varje dag när jag går mina tidiga hundrundor så har den fått hänga med på alla mina utenätter, och det har det blivit en hel del av i år. Dessutom en paddeltur i mörker, en upptäcktsfärd längs höglandsleden som tog längre tid än beräknat, fotat håris en kall kväll och några andra upplevelser som jag helt hade missat utan pannlampan.

Tack vare pannlampans sken slapp jag trampa ner i såna här..
Tack vare pannlampans sken slapp jag trampa ner i såna här.. – Höglandsleden januari 2020
Min sovplats på Klevsjöloft är klar - här i pannlampans sken
Min sovplats på Klevsjöloft i juli 2020

Ta vara på årets mörkaste dag – och lys upp den med din egen pannlampa medan du gör en hemomkringvandring.

Foto: Lars Johansson, Göta Äventyr - Tältnatt i decemberrusk
Foto: Lars Johansson, Göta Äventyr – tältnatt december 2020

Information om pannlampan som jag själv använder

OBS! Jag är inte sponsrad på något sätt. Detta är bara en beskrivning av just den pannlampa jag råkar äga. Jag är oerhört nöjd med pannlampan jag har, en Sunmatic Lava 1000 lumen. Det finns de som är mer avancerade, men det finns också många, många lampor som lyser betydligt sämre än min. Det jag gillar bäst är att den har kraftigt ljus, klarar sig länge på en laddning och sitter bekvämt på huvudet. Pannlampan är en av de bästa julklappar jag fått – och förmodligen den utepryl jag använder mest.

Sunmatic Lava 1000 lumen - pannlampan jag använder
Sunmatic Lava 1000 lumen – den pannlampa jag använder sedan jag fick den i julklapp förra året.
Hemomkringvandring november 2020
Hemomkringvandring november 2020

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.