Jag är en riktig badkruka – på allvar – så hade någon sagt så sent som för en vecka sedan att jag skulle ta en vattenfallsdusch hade jag förmodligen skrattat personen rakt i ansiktet.

På väg mot sjön
På väg mot sjön

Idag sken solen från en klarblå himmel, men enligt SMHI i skulle det bli molnigt fram på dagen så vi bestämde oss för att passa på att gå upp till min favoritsjö innan dess, lite mer än en kilometer hemifrån, och bada och sola lite.

Solning på egen klippa - helt folktomt runt sjön
Solning på egen klippa – helt folktomt runt sjön

I vanliga fall undviker jag att bada utomhus, men i den värme vi haft de senaste dagarna sökte sig till och med den här badkrukan ner i vattnet. Vi hade lagt beslag på en hel udde med underbara klipphällar. Eller lagt beslag på.. vi såg inte en enda människa runt sjön. Det var underbart att i lugn och ro ömsom simma, ömsom sola, ömsom busa med hundarna och ömsom fota blommor.

Simning i sjön
Simning i sjön
Gemini sökte sig till skuggan
Gemini sökte sig till skuggan

Efter två och en halv timmar bestämde vi för att vända hemåt. Lars föreslog att vi skulle gå förbi vattenfallet på väg hem – han ville nämligen se om man kunde duscha där.

Framme vid vattenfallet
Framme vid vattenfallet
Jodå, Lars konstaterar att man kan duscha här
Jodå, Lars konstaterar att man kan duscha här

Det tar inte många minuter att gå mellan sjön och vattenfallet och Lars konstaterade snabbt att det gick alldeles utmärkt att ta en vattenfallsdusch i vårt ”hemmavattenfall”. Dessutom påstod han att vattnet var varmt och skönt. Och att strålarna kändes som massagestrålar.

Jag prövara på att ta en vattenfallsdusch jag med
Jag i vattenfallet

Jag kunde inte motstå frestelsen att pröva vårt naturspa jag med. Till min förvåning var vattnet inte alls kallt. Och det var en härligt uppfriskande upplevelse att pröva på vattenfallsdusch. Ärligt talat kunde jag inte sluta le på hela vägen hem – och det är inte otroligt att det snart blir ett litet ”dopp” i vattenfallet igen.

En vattenfallsdusch på hemmaplan

Dagens utflykt blev inte någon lång vandring – vi var som längst knappt 2 kilometer hemifrån, men det var i alla fall en hemomkringvandring då vi utforskade det nya vi har runt knuten. Och den gav oss många härliga sommarminnen att bära med oss i höst och vinter!

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

8 Comments

 1. Vilka härliga vattenfallsdusch-bilder!
  Gjorde mig glad.

  Tack!

  1. Vad roligt att man kan sprida lite glädje! 🙂

 2. Fantastiskt! Jag är grymt avundsjuk på att du har ett duschvattenfall på gångavstånd! 😀

  1. Det kan jag förstå… men du får njuta av alla dina sjöar! Kanske finns ett vattenfall i närheten av någon av dem?

 3. Oj så härligt det ser ut! Var ligger detta? Vill gärna upptäcka fler sjöar i Ale med omnejd.

 4. Johan Alkehag

  Wow, såg härligt ut. Vart ligger detta nånstans, vid vilken sjö? Är nyinflyttade i skepplanda och söker efter nya marker att utforska med barnen?

 5. Synd att det inte kom något svar. Vill du hålla det hemligt? Skulle också gärna vilja veta var det ligger 🙂 Lite synd i och med att det är en så fin blogg i övrigt, och i och med att syftet är att inspirera och ge vandringstips.

  1. Jag kan inte se att jag har någon tidigare kommentar från dig till detta inlägg. Eftersom den här platsen ligger en bit från närmsta väg, och de som äger den privata vägen som går närmast är lite ”kinkiga” valde jag att inte lägga ut någon vägbeskrivning till just denna plats. Men jag kan mejla dig en kartposition till vattenfallet. Sedan stämmer det att ett av syftena med min blogg är att inspirera. Men inte nödvändigtvis till att besöka exakt samma platser som jag. Utan ännu hellre att man uppskattar sitt eget hemomkring och utforskar det! Inom 10 minuter har du mejl från mig med kartpunkt. Kul att du hittade bloggen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.