Nyårslöfte 2020 – en utenatt i månaden / Februari: I skogskanten en frostnatt

En finfin onsdag i två delar!

Stångehuvud naturreservat

Stormar, regnoväder och segdragen förkylning har gjort att februaridagarna gått utan en utenatt. Och med arbetsdag imorgon begränsas möjligheterna; jag måste övernatta nära hemma. Men under dagens lunch tar jag chansen att utforska ett för mig nytt område: Stångehuvuds naturreservat.

Granittrappa i Stångehuvud naturreservat
Granittrappa i Stångehuvud naturreservat

Jag följer Kuststigen längs stenhuggeriplatser, kliver uppför granittrappor, blickar ut över blått hav som doftar salt och tång. Drar djupa andetag, njuter.

Härlig vandring före månadens utenatt
Härlig vandring före månadens utenatt

Hittar en läig plats i solväggen, intar hungrigt knäckebröd med ägg och kaviar. Gör kaffe efteråt. Smakar gudomligt.

 

Fortsätter färden över mjukt böljande, rosa granit. Sänder en tacksamhetens tanke till Calla Curman som räddade Stångehuvud från att huggas ner helt och hållet. Sänder många fler tacksamhetstankar; för sol och blå himmel, för min kropp som är stark och mår bra, för de fantastiska vyerna jag ser runt mig.

Bohuslän och havet - alltid i mitt hjärta
Bohuslän och havet – alltid i mitt hjärta

När kvällen kommer är jag hemma igen och tar med hammock, lammskinn, vintersovsäck och går på upptäcktsfärd. Hittar en fin plats i skogskanten, där jag skymtar havet mellan träden.

Äntligen dags för min utenatt i februari
Äntligen dags för min utenatt i februari

Har med en god bok men öppnar den inte – kvällen är som gjord för att filosofera. Ligger varm och god, låter blicken vila på havet och ljusen från fastlandet långt därborta. Tankarna glider mjukt mellan viktigt och oviktigt. Utan att jag märker det har jag somnat.

Jag vaknar i gryningen efter min utenatt
Gryning

Fler inlägg om mitt nyårslöfte om en utenatt per månad 2020

Här kan du läsa om mina andra utenätter 2020

För dig som vill veta mer om området jag vandrade i på dagen

Länk till Länsstyrelsens information om Stångehuvud naturreservat

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

2 Comments

  1. Tack för din fina beskrivning av en underbar dag. Och natt. Jag längtar ut ännu mer än innan nu…!

  2. Roligt att höra! Jag hade verkligen både en fin tur mitt på dagen och en mysig utenatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.