Redan dagen efter min andra tur på Anebyleden gav jag mig ut på min tredje. Uddestorp-Långmossen tur och retur blev det och jag gillar verkligen leden. Man ser inte så många hus, och vägarna man passerar eller följer är små. Man upptäcker avsides stigar, sjöar och mysiga ställen som man aldrig skulle sett om det inte vore för leden.

Anebyleden etapp 2
Anebyleden etapp 2

Även denna gång fick jag sällskap på min lilla tur och det var min vandringspartner sedan många år tillbaka som följde med mig och mina hundar ut. Som vanligt begränsade jag tiden ute till 2,5, timmar, för det var ungefär så länge jag kunde lämna min dotter ensam vid den tiden. Nu är hon två år äldre och jag har betydligt mer svängrum när jag ska ut och gå.

Lycka är att springa på isen
Lycka är att springa på isen – här på Hultasjön

Precis som de tidigare turerna gick anebyleden längs skogsvägar, stigar och grusvägar. Genom granskog med marken täckt av mossa, sandåsar med tallskog och förbi några sjöar. Leden är märkt med orange markeringar och man behövde aldrig fundera över om man var på rätt spår – allt var tydligt utmärkt.

Skog finns det en massa av i Småland (även här Uddestorp-Långmossen)
Skog finns det en massa av i Småland

När jag gick den här delsträckan insåg jag att jag verkligen började gilla den här leden. För mig som bor i närheten är inte naturen så ”märkvärdig” – det är ungefär samma slags natur som jag går i även hemma någon mil bort, men den är så ”smart” ihopsydd och den ligger så lugnt till. Man ser inte så många hus, och vägarna man passerar eller följer är små. Man upptäcker avsides små stigar, sjöar och mysiga ställen som man aldrig annars skulle ha någon ”chans” att få se.

Fika vid Hultasjön som ligger lite vid sidan om...
Fika vid Hultasjön som ligger lite vid sidan om…

En riktig favorit blev Hultasjön. Det är fantastiskt att få komma till en sjö som INTE är kantad av en massa sommarstugor! Som vanligt fick jag vända och gå tilbaka till starten (idag Uddestorp) där jag hade min bil parkerad, så det tar sin lilla tid att beta av hela leden.

Anebyleden är tydligt markerad - även sträckan Uddestorp-Långmossen
Anebyleden är tydligt markerad – även sträckan Uddestorp-Långmossen

För dig som vill veta mer om Anebyleden

Länk till folder från Aneby kommun om vandringsleden

Länk till andra inlägg här i bloggen från Anebyleden

Anebyleden - Uddestorp - Långmossen
Anebyleden – Uddestorp – Långmossen

 

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.