Sverige är ett otroligt vackert land och jag kan inte få nog av vår natur. Kan varken sluta fascineras av årstidernas skiften, eller alla fantastiska naturtyper som finns omkring mig. Den här veckan har vi haft några dygn med snö efter en mild, grå och regnig höst/vinter, och jag har verkligen njutit av det nya sagolandskap som trätt fram. Även att det bara varade några dagar.

Här kommer några blandade bilder från veckan, och de är av ganska olika karaktär. Och tänk – bara halva veckan har gått så jag kommer att hinna fota många, många mer bilder före söndag kväll!

I måndags kväll fotade jag håris i pannlampans sken - passar bra i mitt sagolandskap
I måndags kväll fotade jag håris i pannlampans sken

Direkt när jag kom hem från jobbet i måndags lämnade jag av mina hundar hemma, kollade om min dotter ville följa med (det ville hon tyvärr inte), greppade pannlampan och körde i full fart till naturreservatet Kvänsås bokar strax utanför Eksjö. På dagen hade det varit helt fantastisk håris där, och jag hade tur att trots smältandet under dagen, och mörkret jag gick i, kunna hitta håris. Det gjorde mig lycklig resten av den kvällen.

En lunch- och en morgonrunda
En lunch- och två morgonrundor

De gröna bilderna här ovanför är också från i måndags. Då gick hundarna och jag en helt ny stig i Bodafors (samhället jag jobbar i) på vår lunch. Riktigt fin var den, även att den låg nära bebyggelsen. Bilderna där det snöar är från tisdag morgon (Eksjö), och de snöiga bilderna där det är uppehåll är från onsdag morgon (Bodafors).

En helt perfekt vinterdag fick vi igår - se vilket sagolandskap
En helt perfekt vinterdag fick vi igår, onsdag

Igår var det -7 grader och det blev, för en gångs skull, precis enligt SMHI:s prognos sol under dagen. Jag hade sett ut ett fint ställe för mig och hundarna där de skulle kunna springa fritt och jag skulle ha möjlighet att fota Storesjön; Näsudden i Grimstorp. Även detta var en helt ny plats där jag inte hade varit innan. Det tog ungefär 10 minuter att köra dit från kontoret och sedan gick vi där i ungefär 55 minuter. Minnet av den gnistrande snön, knarret under kängorna och solens värmande strålar kommer jag att bära med mig länge. En riktig vinterdag fick jag i alla fall i vinter och det kändes som om jag gick omkring i ett sagolandskap.

Igår kväll började det töa. Även att det kylde på lite under natten så har det mesta av vår snö nu smält bort. Så på lunchen idag valde jag att gå en invand runda längs Emån i Bodafors. Och det var fint det med. Bara inte lika vinterlikt.

Vindskydd vid Emån
Vindskydd vid Emån, på lunchen idag

2 Comments

  1. Ingegerd Mickelz

    Trevligt inlägg om att ta vara på vädrets växlingar, och jättevackra bilder 😀
    Jag fick också se håris härom dagen, för första gången, lycka.

    1. Vad roligt att du fick se håris – det stod ju på din önskelista! Och tack för dina fina ord om inlägget och bilderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

English EN German DE Spanish ES Swedish SV