Hemomkringvandring. Smaka på det ordet. Hemomkring… vandring….. De flesta turer eller promenader jag är ute på blir i mitt närområde, vilket kanske inte är så konstigt eftersom jag är ute varje dag. Jag älskar att ta vara på det jag har runt omkring mig. Att se det vackra som finns här, just där jag är, och inte stirra mig blind på naturtyper på andra platser i vårt land – eller övriga världen.

Fiskaretorpsåsen strax utanför Eksjö
Fiskaretorpsåsen strax utanför Eksjö

Som alla fredagar slutar jag jobba några timmar tidigare än övriga dagar och idag använde jag min fredagslyxtid till att åka till ett av mina smultronställen precis utanför stan (Eksjö) – Fiskaretorpsåsen.

På väg ut på en av alla uddarna
På väg ut på en av alla uddarna

Det var första gången jag gick längs denna ås när den var klädd i sin höstskrud, och det var oerhört vackert, trots att det var grått och duggregnade. Jag känner mig så lyckligt lottad som kom dit just idag. Färgerna var fantastiska, men det känns som om det bara är en tidsfråga innan träden blir kala.

Mysig stig
Mysig stig

Idag gick vi inte fram till själva torpet, utan gick längs vattenlinjen och vände sedan och gick tillbaka, men för den som vill finns en charmig liten stig som följer varje liten udde ute på åsen. Jag kunde inte önskat mig en så mycket bättre runda för att starta helgen än denna. Och den ligger bara några minuter hemifrån (med bil) – en perfekt hemomkringvandring.

Den frilufsande naturromantikern herself
Den frilufsande naturromantikern herself

För dig som vill veta mer om Fiskaretorpsåsen:
Visit Eksjö:s information om Fiskaretorpsåsen
Naturskyddsföreningens information om Fiskaretorpet och Fiskaretorpsåsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

English EN German DE Spanish ES Swedish SV