Häggen är en buske som brukar blomma väldigt tidigt på våren, och fylla luften med sin egen karaktäristiska vårparfym. Ofta slår häggen ut (och blommar över) väldigt snabbt, men i och med att vi haft kalla nätter i vår så har blomningen bromsats upp. För en gångs skull hinner vi med att både se, känna och njuta av häggens vackra små blommor som växer i stora klasar.

Jag tyckte att det var så vackert när det satt blommor och knoppar så här på samma kvist.
Jag tyckte att det var så vackert när det satt blommor och knoppar så här på samma kvist – man är ju mer van vid att se buskar fulla av blommande klasar

Nu blommar inte alla blommor (eller buskar) exakt samtidigt i år, och jag tycker att det är oerhört vackert när det sitter blommor och knoppar på samma kvist.  De blommor som faktiskt blommar kommer mer till sin rätt och syns på ett helt annat sätt. I vanliga fall brukar grenarna vara översållade av blommande klasar.

Har du tagit dig tid att titta på häggens blommor på nära håll? De är oerhört vackra och skira.
Har du tagit dig tid att titta på häggens blommor på nära håll? De är oerhört vackra och skira.

Just när man passerar en hägg möts man av den underbara vårdoften, men i och med de låga temperaturerna som vi har just nu så är inte luften totalt mättad av häggdoft som den ofta är på våren. Personligen tycker jag att det är ganska skönt, men jag njuter definitivt av de små doftpustar som hänger runt häggarna när jag går förbi dem.

Om du inte har gjort det innan – ta gärna en titt på nära håll på häggens små blommor. De är oerhört vackra!

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.