Underbar morgon i vindskydd - foto Linda Björk

Jag har i december 2020 för första gången gjort ett inspel i politiken. Visserligen bara på det lokala planet – och bara genom att lämna ett medborgarförslag – men ändå. Orustförslaget jag lämnat berör i allra högsta grad vandring och friluftsliv.

Underbar morgon i vindskydd - foto Linda Björk - Orustförslaget 361
Underbar morgon i vindskydd – foto Linda Björk

Vad innebär mitt medborgarförslag?

I korthet går mitt förslag ut på att Orust kommun, som har satsat mycket på att rusta upp flera vandringsleder och natur/kulturstigar, också borde bygga några vindskydd längs dessa leder. Jag fokuserade på leden Orust Tvärs som är den längsta. Den är hela 40 kilometer, och är dessutom en delsträcka av Kuststigen. Längs denna led finns det inte ett enda vindskydd.

Mitt bidrag till Orustförslaget innehåller argument för vad vindskydd längs leden skulle medföra för positivt både för kuststigenvandrare och kommuninvånare. Om du vill läsa hela texten kan du göra det här: Länk till Orustförslaget nr 361 där jag föreslagit följande till politikerna i Orust kommun: ”Vindskydd längs vandringsleden Orust Tvärs (och andra natursköna platser)”

Inte fy skam att ligga i sin sovsäck och ha sådan här utsikt! Foto: Therése Freid - Orustförslaget 361
Inte fy skam att ligga i sin sovsäck i ett vindskydd och ha sådan här utsikt!

Mer om Orustförslaget

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.