På midsommardagen ville jag bara ha lugn och ro omkring mig, så jag åkte till ett av mina favoritställen: Kalvön i grannkommunen Uddevalla.

Så här fint fick jag det på midsommardagen
Så här fint fick jag det på midsommardagen (och så vackert tältet blev i det ljuset)

Jag fick en egen strand

Den här gången var inte målet att gå alla lederna ute på Kalvön, utan bara att vara för mig själv. Så jag gick inte längre än 3 km, till den lilla stranden som jag fick ha helt och hållet för mig själv. Tipset om den hade jag fått av Lars.

Där satt jag och läste i flera timmar (på min tävlingsvinst från Exped – ett chair kit – hur bekvämt som helst att förvandla liggunderlaget till en stol). Jag tittade och lyssnade på havet, njöt av lugnet och av en helt myggfri kväll.

För ett tag sedan vann jag ett chair kit från Exped, och det invigde jag i går, på midsommardagen
För ett tag sedan vann jag ett chair kit från Exped, och det invigde jag i går, på midsommardagen

Fin tältnatt

I tältet (mitt Helsport Reinsfjell Superlight 2) lät jag dörren till absiden stå öppen. På så sätt kunde jag titta ut genom myggnätet närhelst jag ville under natten. Eftersom månen steg över havet och målade en silvergata på vattne var jag tvungen att gå upp vid midnatt för att fota.

Idag gick jag 4,5 kilometer, med packningen, vilket var i mesta laget för knät. Men jag njöt av en massa fina blommor på de ställen där det inte var helt uttorkat. Bland annat björkpyrola, cikoria, skogslök, ryl i knopp, frossört och en massa fläcknycklar.

Min sammanfattning av Kalvön

Kalvön är det optimala utflyktsmålet/vandringsmålet, för här får man både hav, klippor, strandängar, bokskog, tallskog, gammelskog och kärr. Lederna är bra markerade i olika färger, och man kan antingen gå en av de kortare rundslingorna, eller binda ihop flera stycken till en längre runda.

Kalvöbågen längs den gula leden på Kalvön
Kalvöbågen längs den gula leden på Kalvön

Tillåtet att tälta

Och bäst av allt – det finns många fina platser på Kalvön där man kan (och får) övernatta. Titta på kartan, eller runt dig när du går lederna, så kommer du att hitta en egen superfin tältplats. Trots att det står på en gammal skylt vid Scoutängen att man inte får övernatta så får man det. Jag har dubbelkollat både med Länsstyrelsen och Västkuststiftelsen.

Min fantastiska tältplats på Kalvön
Min fantastiska tältplats på Kalvön

Slutligen – några länkar

Kalvön ligger i Uddevalla kommun, och man kommer till ön via e gångbro. Först och främst bjuder jag på länken till Länsstyrelsens information om naturreservatet. Och därefter länk till en sammanfattning av alla mina turer på Kalvön.

Sammanfattningsvis kan jag bara säga att detta var exakt vad jag behövde just nu. En midsommardag då jag fick komma ut och bara vara.

Det här var precis vad jag behövde denna midsommardag
Det här var precis vad jag behövde denna midsommardag

Instagrambilder från Kalvön (mina)

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.