Solen sken från en klarblå himmel när vi åkte för en dagstur i Svartedalens naturreservat i lördags. Dagen till ära fick jag sällskap av både sambon och vovven Wilma, och vi gick etapp 8 av Bohusleden, förbi det vindskydd där jag sov förra helgen.

Vi inledde med att gå etapp 8 av Bohusleden, Grandalen-Bottenstugan
Vi inledde med att gå etapp 8 av Bohusleden, Grandalen-Bottenstugan

Snö och sol

Till skillnad mot förra helgen syntes inte mossan den här gången, eftersom den var dold under snön. Men istället fick jag njuta av snön som gnistrade i solskenet. Etapp 8, som går mellan Grandalen och Bottenstugan, är 8,5 km lång och anses som utmanande.

Branta trappor i otillgängliga partier
Branta trappor i otillgängliga partier

Terrängen är bitvis kuperad, men det finns gott om spänger, och även en del trappor, till hjälp. Just nu är det dock väldigt blött i marken, så ta på rejäla skor om du ska gå här i närtid. Förresten, jag bör nog också nämna att det finns flera vindskydd längs etappen i södra delen av Svartedalens naturreservat.

Paus vid sjön Korsvatten

När vi kom till Bottenstugan följde vi vägen till Korsvatten. Där slog vi oss ner vid sjön för lite lunch och kaffe.

Lunchdags vid Korsvattnet, Svartedalens naturreservat
Lunchdags vid Korsvattnet, Svartedalen

Vi följde sedan röd led en bra bit runt sjön innan vi vek av på blå led. Från stigskiljet var det bara en kort bit ut till vägen mot Grandalen. Därefter följde vi vägen tillbaka till bilen.

Det var underbart att inleda månaden, och min stegutmaning 10000hemomkring, med 14 kilometer vandring i detta fantastiska väder. Svartedalens naturreservat är verkligen vackert.

Mer om Svartedalens naturreservat

Svartedalen är ett stort och vackert skogsområde fullt av sjöar, små berg, mossiga skogar och en massa små stigar/leder att utforska. För dig som inte känner till Svartedalen så består området av 3 olika naturreservat (det är inte tillåtet att övernatta i alla, men i vissa – så läs på). Området ligger i Stenungsunds och Kungälvs kommuner, ungefär en timme norrut med bil från Göteborg.

Vackra Holmevatten, Svartedalens naturreservat
Vackra Holmevatten, SvartedalenVackra Holmevatten

Information om Bohusleden

Etapp 8 går mellan Grandalen och Bottenstugan i Svartedalen och är cirka 8,5 kilometer lång. Läs mer på Bohusledens webbsida för kartor och ytterligare information om etappen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.