Vi blev åtta personer på den gå tillsammans-tur jag ordnade runt Säbyleden på Tjörn den 2 april. Vädret kunde inte ha blivit bättre: Strålande solsken från en klarblå himmel, men bara en svag bris trots att vi gick intill havet.

Säbyleden, där vi gick vår gå tillsammans-tur, på Tjörn är en del av Kuststigen
Säbyleden på Tjörn är en del av Kuststigen

Längs Säbyleden mot Stenstugan

Medan vi gick passerade vi kala bergsryggar, strandängar, hagmarker och havsvikar. Jag berättade om de växter man kan se längs leden om någon månad (förlåt att jag är så nördig), och vi läste också på skyltarna längs kulturstigen.

Fikapaus med havsutsikt

Efter att vi inspekterat Stenstugan tog vi en uppskattad fikapaus uppe på klipporna, då många spännande samtalsämnen avhandlades.

Sol, vind och vatten..
Sol, vind och vatten..

7,6 kilometer blev rundan, så det räckte precis till våra 10.000 steg (tänker på stegutmaningen #10000hemomkring ) eftersom detta event var en del av just denna utmaning.

Nästa gå tillsammans-tur

Nästa gå tillsammans-tur är planerad till söndag 23 april klockan 09.30. Då ses vi på parkeringen till Kalvöns naturreservat i Uddevalla kommun. Boka in i kalendern redan nu och hör av dig om du är intresserad. Nu kan du anmäla dig till eventet den 23/4 via Facebook (eller skicka ett mejl).

Vandring på Säby ö, Tjörn
Vandring på Säby ö, Tjörn

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.