Under denna grå period (när det snöar och regnar varannan dag) uppskattar jag färg mer än vanligt. Det var egentligen inget jag hade tänkt på, men jag upptäckte det idag när jag var omgiven av grönska.

Det är fint längs Sundsbyleden och blåbärsriset bidrar till grönska
Det är fint längs Sundsbyleden

Grönska i form av mossa

Idag fick jag en massa grönska i form av mossa och ljusgrönt blåbärsris bredvid stigen. Dessutom bidrog vissnade boklöv och ormbunkar med sina mustiga orange toner. Jag kände att jag gick och log mest hela tiden. Tänk att man kan bli så glad av färger i naturen!

Sundsbyleden, ett kärt återseende

Förmiddagens tur blev ett varv runt Sundsbyleden i grannkommunen Tjörn, där vi gått många gånger förr. Leden är en 4,8 kilometer lång rundslinga som till största delen går på naturstig. Vi (jag, sambon och hundarna) gjorde några avstickare, så det blev lite längre för oss.

Några gånger testade vi stigar som vek av från Sundsbyleden - rätt ut i all grönska
Några gånger testade vi stigar som vek av från Sundsbyleden

Sundsbyleden går runt hela berget och bjuder på vacker natur. Man får bergsbranter, lövskog, mossa och havet som skymtar mellan träden då och då.

Där nedanför branten skymtar havet
Där nedanför branten skymtar havet

På Sundsby finns fler leder

Från Sundsby Säteri utgår flera fina vandringsleder och de leder förbi både grottor och utsiktsberg. Till exempel Rådjusstigen och Krossenleden går tvärs över berget. Och Ivers Skogspromenad är en kortare stig som egentligen är tänkt för barn, men som är jättefin. Detta är verkligen ett område som jag kan rekommendera för kortare vandringsturer.

Rundan avslutas längs Karpstigen, en tillgänglighetsanpassad del av stigen mellan parkeringen och säteriet
Rundan avslutas längs Karpstigen, en tillgänglighetsanpassad del av stigen mellan parkeringen och säteriet

Mer information om Sundsby

Det kan också vara värt att nämna att Sundsbyleden ingår i Kuststigen (läs mer på deras sida).

Och så mina inlägg från Sundsby

Mer inspiration kan du också få om du läser andra inlägg från mina turer i området, eller av mina Instagrambilder:

Kan man annat än älska rundslingorna vid Sundsby Säteri på Tjörn? 💚 Här en bild från Rådjursstigen där jag valde att gå min morgontur i morse, på min sista semesterdag (för den här gången).

💡 Om du blir nyfiken på Rådjursstigen kan du kika  i bloggen (se länk i min bio).
.
.
.
#skog #grönska #vandringsled #stig #skogsstig #sundsbysäteri #tjörn #södrabohuslän #vandring #morgontur #dimma #forest #nature #vandra #sweden #forestflow #södrabohuslän #hiking #fog #naturephotography #sverige #landscape #vila #västkusten #vardagsmotion #hemomkringvandring #mittfriluftsliv #rådjursstigen #tjörn
309 5
Idag glömde jag nästan bort att kolla efter vårblommor under promenaden på Sundsby. Det kryllade av grodor och paddor som levde ut sina vårkänslor - vattnet nästan bubblade av alla glada djur. 🤣💚

#10000hemomkring #Tjörn #grodor #paddor #frogs #vandringsled #södrabohuslän #sundsbysäteri #kuststigen #sundsbyleden #varningförgrodor
428 49

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.