Just nu gör flera omständigheter att inte jag och min sambo har möjlighet att vara ute så ofta, länge eller på de sätt vi skulle önska. Därför uppskattade jag hans överraskning till mig idag extra mycket – en middag under tarp.

Vår tarp uppsatt en bit från sjön för att undkomma de starkaste vindarna
Vår tarp uppsatt en bit från sjön för att undkomma de starkaste vindarna

En av våra utmaningar för närvarande är att hitta riktigt lättillgängliga platser – något som vi aldrig behövt ta hänsyn till tidigare när vi varit ute. Nu hade Lars kommit på att vi kunde köra nästan ända fram till ett vindskydd vid Djupevatten längs Bohusleden och laga lite middag där. Ute var det grått och vindarna starka, men vi packade det vi behövde och åkte iväg.

Lars hugger ved till kaminen som vi ställde utanför tarpen
Lars hugger ved till kaminen

Redan på väg längs den smala skogsvägen misstänkte vi att vindarna kunde blåsa från fel håll för att det skulle vara bekvämt i vindskyddet, och misstankarna bekräftades när vi kom fram. Stormvindarna blåste rakt in i skyddet, så vi sökte oss några hundra meter in i skogen. Tack och lov hade vi med oss en tarp som vi spände upp på en plats där vi dels fick lite skydd av träden och dels lä av en liten bergknalle.

Här under vår tarp slapp vi de starkaste vindarna
Här under vår tarp slapp vi de starkaste vindarna

Lyxigt nog hade Lars även tagit med vår kamin – och ved. Efter att han hade tänt i kaminen började han steka rådjurskött och ställde in en rotfruktsgratäng i ugnen. Snart spred sig en hel ljuvlig doft. Själv behövde jag inte göra något alls, utan satt bara på liggunderlagen i lä under tarpen.

Lyxigt att bara sitta i lä under sin tarp och vänta på god mat
Lyxigt att sitta i lä under sin tarp och vänta på god mat

Maten blev oerhört god och under tiden Lars lagade den hade vi mycket tid att prata. Och skratta. Det är så befriande härligt att vara utomhus – tillsammans!

Jag är så tacksam mot min sambo för att han gav mig den här gåvan
Jag är så tacksam mot min sambo för att han gav mig den här gåvan

När vi packade ihop våra saker, strax efter att solen gått ner, kände jag mig totalt avslappnad och full av glädje och energi. Tänk att det kan göra så stor skillnad att komma ut några timmar. Man behöver inte alltid gå långa sträckor, eller prestera. Man kan bara ”vara”.

Vi höll till bredvid sjön Djupevatten längs Bohusleden
Vi höll till bredvid sjön Djupevatten längs Bohusleden

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.