Premiär för mig att sova i hammock

Även att vi hade varit ute några timmar på en familjeutflykt kände vi suget efter att få sova ute, så vi bestämde att det var dags för mig att få göra min premiärnatt i hammock. Tidigare har jag oftast sovit i vindskydd och övernattningsstugor när jag övernattat i naturen. Men sedan jag träffade min sambo har det mest blivit tältnätter.

På väg ut mot min första natt i hammock
På väg ut mot min första natt i hammock

Det hade redan hunnit bli kväll innan vi hade möjlighet att komma iväg, så vi kunde inte bege oss så långt. Min sambo som känner närområdet bättre än jag gör föreslog en sjö han trodde att jag skulle tycka om – och när vi kom fram efter en kortare bilfärd visade det sig att han hade rätt. Jag älskar klippor och klipphällar, och den här insjön bjöd verkligen på kustkänsla.

Insjö med kustkänsla - den här utsikten fick jag njuta av i min hammock
Insjö med kustkänsla

Vi följde en stig som gick i skogen. Mellan träden skymtade vattnet och klipphällarna längs dess kant. Vi passerade det ena stället vackrare än det andra. Efter en kort promenad var vi framme vid platsen som Lars tänkt sig som vår sovplats för kvällen. Medan jag njöt av omgivningen, och då och då försökte hjälpa till så gott jag kunde, hängde Lars upp hammockarna och tarpen.

Här ska vi sova inatt - en hammock uppe
Här ska vi sova inatt – en hammock uppe
Premiär för mig att sova i hammock
Premiär för mig att sova i hammock

När vi var klara satte vi oss och lutade oss mot några stenar vid vattnet, njöt av solen som snabbt dalade mot trädtopparna och av måsarnas skrin.

Välförtjänt vila
Välförtjänt vila
Utsikten åt ena hållet
Utsikten åt ena hållet

Trots att solen sjönk var det tillräckligt ljust att gå på en liten upptäcktsfärd runt den närmaste viken. Jag var givetvis på jakt efter blommor. Det kryllade av notblomster och småsileshår. Den vackra frossörten som jag bara sett två gånger i mitt liv hoppades jag också på att hitta. Både miljön och tiden på året var nämligen perfekt, men jag hittade tyvärr ingen. Det gjorde däremot Lars – till min stora glädje – så jag fick se några i alla fall.

Frossört - Scutellaria galericulata
Frossört – Scutellaria galericulata

Frossört - Scutellaria galericulata

Tiden gick snabbt och till slut kände vi att det var dags att gå och lägga oss och jag tyckte det var spännande att få krypa in i den lilla kokong som min hammock utgjorde.

Snart läggdags och premiär att sova i hammock
Snart läggdags och premiär att sova i hammock

Vindarna var ganska friska, men vi låg helt skyddade under tarpen. Känslan av närheten till naturen var större än när man sover i tält. Från början var det lite gungigt och ostadigt när jag skulle röra mig eller vända mig. Det dröjde dock inte länge innan jag fick kläm på hur jag skulle bära mig åt för att inte uppleva att hammocken skulle tippa ut mig… Sedan somnade jag på ett kick och sov som en prinsessa hela natten.

Morgonutsikt från min hammock
Morgonutsikt från min hammock

Morgonutsikt från min hammock

Jag vaknade pigg och glad och låg och drog mig i sovsäckens värme en timme. Solen strålar svepte över tarpen och jag hade förstklassig utsikt mot sjön. Måsarna skränade där de flög runt de små öarna och vinden ven. Till slut kunde jag inte låta bli att stiga upp och gå en liten morgonrunda innan jag väckte min sambo.

Snart blommar småsileshåren
Snart blommar småsileshåren
Godmorgon där i in hammock
Godmorgon
Frukost i bästa matsalen - naturen
Frukost i bästa matsalen – naturen

Att få äta frukost tillsammans på en klipphäll i solskenet efter en utenatt – det måste vara bland det härligaste som finns! Det var underbart att sitta där i lugnet och bara njuta innan vi packade ihop vår sovplats och gick tillbaka till bilen efter min första natt i hammock. Även små turer gör under för själen!

Tack naturen för denna gång!
Tack naturen för denna gång!
Märkt , , , , , , , ,

2 kommentarer till “Premiär för mig att sova i hammock

  1. Det ser underbar ut dör, var ligger denna sjö?

    1. Sjön heter Stora Gunnarsvattnet och ligger i Lilla Edets kommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *