Morgonstund har guld i mund

Morgonstund har guld i mund, brukar man säga, och vissa dagar känns det som om det stämmer extra bra. Till exempel en sån här morgon när solen sakta stiger och låter sina första strålar skina genom dansande morgondis över en skogstjärn. De enda ljud som hörs är fåglarnas morgonkonsert.

Lugnet som omger mig är totalt och det är lätt att bara vara (det är kanske det här som kallas hikefulness?). Njuta av stunden. Platsen. Naturen. Livet. Jag är verkligen lyckligt lottad!

Om ordspråket Morgonstund har guld i mund
Jag valde att använda ordspråket på det sätt man oftast gör, även att det är felaktigt. Uttrycket har ingenting med att den som är vaken tidigt får se vackra saker att göra – utan betyder att den som är uppe tidigt hinner få mer gjort under dagen (vilket du kan läsa mer om till exempel hos Wiktionary).

Märkt , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *