Sista fredagen i mars bestämde jag mig för att det var dags för en utgång efter jobbet. För det kan man ju göra enklare nu när det är ljusare längre om kvällarna.

Koka kaffe

När jag kom hem vid halv fem satte jag igång kaffebryggaren. Jag packade ner matsäcken som jag köpt på vägen hem. Sen la jag såklart ner kameran i väskan också. Jag bytte även om till friluftskläder. Kaffet blev klart och jag hällde ner det i termosen och begav mig iväg.

In i skogen

Helgen innan hade jag upptäckt en sjö som ligger väldigt nära där jag bor. Efter fem minuter var jag i skogen. Gick på skogsvägar och skogsstigar där solen fortfarande kämpade sig in mellan stammar och grenar.

Middag vid sjön

Jag kom fram till sjön efter en kvarts promenad i skogen. Där slog jag mig ner på en klippa och blickade ut över det stilla vattnet. Små hypnotiska krusningar. Där åt jag min middag. Kanske ingen lyxmiddag utan bara lite snabbt köpt på vägen hem. Men platsen gjorde det till en lyxmiddag.

Kaffepausen

Efter att jag ätit matsäcken gick jag vidare en liten bit på en smal skogsstig längs med sjön och hittade en annan klippa. Vid den nya klippan slog jag mig ner för att dricka kaffet och äta en bulle som jag också köpt med mig.

Hemåt igen

Efter två timmar ute i naturen kom jag hem igen. Väldigt nöjd. Det är verkligen ett perfekt sätt att varva ner på efter en veckas lärarjobb, speciellt i dessa tider. I naturen är allting precis som vanligt. Glömma omvärlden för en liten stund. Njuta av nuet. Tryggt och rofyllt. Sitta och bara vara.

Dagen efter gick jag till samma ställe för att äta frukost. Mer om det kommer upp på min blogg lite längre fram.

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

6 Comments

 1. Ingegerd Mickelz

  Vilken suverän idé, lite lyxätande i fin omgivning 😀

  1. Ja, jag är så nöjd med den idén och jag lär göra om det 😀

 2. Det var verkligen en äkta hemomkringvandring – med guldkant!

  1. Ja, det blev verkligen en bra (men lite kort) hemomkringvandring 🙂 Dagen efter blev längre, det inlägget kommer upp på min blogg nästa söndag 🙂

 3. Nicklas Svensson

  Många trevliga bilder du tarAnnie!

  1. Tack så jättemycket, Nicklas! Kul att du gillar mina bilder 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.