Idag var jag på en utflykt med min mentor Tord och hade turen att få se otroligt vackra och färgglada scharlakansskålar, sarcoscypha austriaca. Det är en svamp som jag aldrig någonsin sett innan, och jag hade inte heller hört talas om den förrän Tord nämnde den häromdagen. Idag tror jag att bilderna får tala för sig själva.

Scharlakansskålar - Sarcoscypha austriaca

Scharlakansskålar - Sarcoscypha austriaca

Scharlakansskålar - Sarcoscypha austriaca

För dig som vill veta mer

Scharlakansskål är en skålsvamp som växer på liggande lövträdspinnar på fuktig mark tidigt om våren.
Länk till Svampguidens information om scharlakansskålar

2 Comments

  1. Ingegerd Mickelz

    Men lyckost som fått se dem, jag blir riktigt avis. Det måste ha varit en underbar upplevelse 😀

    1. Ja, jag var lyrisk! Glömde nästan bort runstenarna som vi egentligen var på väg till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.