Strålande sol, hög klar himmel och stiltje – jag kan inte sitta inne i sådant väder! Jag måste ut! Med packad säck och ivrig hund ger jag mig iväg. Luften är kall och jag fyller lungorna girigt. Under fötterna frasar de frusna löven.

Frusna löv frasar under fötterna
Frusna löv frasar under fötterna
Spexa är lika ivrig som jag att komma till Halsefjorden
Spexa är lika ivrig som jag

Jag följer små omärkta stigar, mina fötter trampar välkänd mark. Det jag ser runt mig har jag sett många gånger förut – men njutningen är inte mindre för det. Jag känner mig fri, lugn och tillfreds.

Skymning vid Halsefjorden på Orust
Skymning vid Halsefjorden på Orust

Halsefjorden, Orust

Söker mig ner mot havet, finner den vackraste platsen. Slår upp mitt tält medan Spexa är i toppform bland ängens sorkhål. Temperaturen sjunker i takt med att mörkret sänker sig. Frost täcker tältet när vi kryper in för natten.

Underbart Skymning vid Halsefjorden på Orust
Matlagning vid Halsefjorden

Jag, Sofia Eithun Rönnäng

Spexa somnar på lammskinn med täcke över sig. Jag inviger nya liggunderlaget som håller markkylan borta. I ljuset från pannlampan läser jag min bok, äter lite nötter.

Jag njuter av min bok i pannlampans sken
Jag njuter av min bok i pannlampans sken

Vilken oerhörd förmån att få ligga här, så otroligt tacksam!

Min andra övernattning i januari blev vid Halsefjorden hemma på Orust
Min andra övernattning i januari blev vid Halsefjorden hemma på Orust

Fler inlägg om mitt nyårslöfte att sova ute en natt per månad 2020

Här kan du läsa om mina andra utenätter 2020

Information om mitt nya liggunderlag

För att slippa frysa som jag gjorde vid min förra övernattning har jag införskaffat ett nytt liggunderlag. Det blev ett Thermarest Neoair Xlite W. Jag valde just detta på grund av den låga vikten (340 gr) och att volymen är på storlek med en liten flaska – samtidigt som isoleringsförmågan är så bra.

Mitt nya liggunderlag Thermarest Neoair Xlite W
Mitt nya liggunderlag Thermarest Neoair Xlite W

Kväll vid Halsefjorden

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.