Eftersom jag slutar tidigt på fredagarna brukar jag passa på att använda tiden till att vara ute och göra något ”extra” just på fredagar. Den här fredagen blev det ett lite förskjutet ”fredagslyx”. Jag, dottern och hundarna åkte till våra vänner på Tjörn direkt efter att jag slutat jobba, och där vi möttes av en god middag så fort vi kom innanför dörren. Efter lite mat, skratt, prat och småfix packade vi vuxna våra ryggsäckar med allt vi skulle behöva för en utenatt denna varma januarikväll och gav oss ut.

Paddlar mot nattens tält plats
Här paddlar jag mot nattens tältplats (tur att någon annan styrde!!)

Därute hängde regnet i luften och det blåste en del, men vi hade bestämt oss för att ändå se om det var tillräckligt lugnt i viken för att kunna paddla till ön där mitt sällskap hade varit ute och rekat. Han hade hittat ett ställe som lämpade sig att slå upp tält på, och till vår glädje gick det inga höga vågor – så det var bara att göra klart och packa kanoten för avfärd. Jag bör kanske nämna att jag inte är så förtjust i vatten, men med flytväst på och en van paddlare som styrde så vågade jag mig på detta lilla äventyr.

Tält och brasa
Tält och brasa

Vi kom tack och lov torrskodda över till ön och började där med att slå upp tältet eftersom regnet hotade att börja skölja ner över oss när som helst. När packningen var under tak gjorde vi upp en eld och njöt av värmen, ljudet och det terapeutiska som det faktiskt är att bara sitta och titta in i flammande lågor.

Magisk brasa

Så härligt att sitta framför brasan utanför tältet
Så härligt att sitta framför brasan utanför tältet

Efter någon timmas ”bara varande” och lite pratande var det dags att dra sig tillbaka till tältet och krypa ner i sovsäckarna. Som vanligt sover jag en helt annan sömn än inomhus och vaknar ”som ny” på något sätt. Denna natt berodde den goda sömnen kanske även på ljudet av regnets jämna smattrande mot tältduken.

Det första jag såg när jag öppnade ögonen i tältet på morgonen - regndropparna utanpå tältduken
Det första jag såg när jag öppnade ögonen i tältet på morgonen – regndropparna utanpå tältduken

Även att man drar sig för att krypa ur den varma sovsäcken på morgonen så måste man ju till slut.. och när man väl är uppe så är det betydligt enklare att ta sig vidare till den nya dagens äventyr. Jag måste avsluta med att säga att jag är oerhört tacksam för att regnet var vänligt nog att bara falla medan vi var i tältet – övrig tid hade vi uppehåll. Ibland ska man ha tur!

Jag ser rätt nöjd ut här precis före hemfärd
Jag ser rätt nöjd ut här strax före hemfärd

Okej, detta var ingen vandring

Detta var ingen vandring (vi paddlade ju). Detta var inte ens en lång paddlingstur. Men enligt mitt sätt att se det var det något ännu viktigare. Det var vardagslyx i naturen. Detta att kunna sticka ut en vanlig kväll – bara ”för att”. Det måste inte vara något avancerat eller stort projekt för att man ska komma iväg. Jag tror att detta är ett av recepten för ett lyckligare liv – att man tar tillvara på varje dag. Så ut och njut du med!

 

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

4 Comments

  1. Ingegerd Mickelz

    Vilken underbar upplevelse, jag blev riktigt avis. Fredagslyx är inte fel, i alla fall inte när den ser ut så här 😀

    1. Ibland kommer man långt med det enkla! <3

  2. Låter/ser ut som det ultimata fredagsmyset (lyxen)!

    1. Kan faktiskt inte tänka mig så mycket bättre 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.