Vi hade sett på väderleksprognosen att det skulle bli soligt och fint på nyårsafton – både hemma i Eksjö och på Tjörn där jag skulle fira in det nya året. Visserligen har SMHI ganska ofta fel i sina prognoser, men man lever på hoppet, eller hur?

Årets vackraste morgon?
Årets vackraste morgon?

Tanken var att jag skulle ha tagit med mig min dotter, några av våra vänner och alla hundar på en utflykt, men feber, halsont och öronont slog till mot största delen av gänget. Alltså fick vi ställa in utflykten och jag tog med hundarna ut på en morgonpromenad för att möta soluppgången – om det nu skulle bli någon sådan. Det blev det. Och vilken soluppgång sedan – jag tror att den kunde varit med och tävlat om titeln årets vackraste morgon 2019!

Soluppgång nedanför Högste Knut, Tjörn
Solen går upp nedanför Högste Knut, Tjörn

Medan hundarna plaskade lite i vattnet runt mig passade jag på att föreviga den vackra morgonen innan vi drog oss iväg inåt skogen. Min plan var att vi skulle försöka hinna ta oss fram till Trankoket innan solen hade hunnit stiga över horisonten så att jag skulle hinna få en morgonvy till.

Liten skogsväg mellan vikarna - vilken härlig morgon att få se solstrålarna mellan träden så hår
Liten skogsväg mellan vikarna

Hundarna travade glatt på, för de kände nog på sig att jag var fokuserad och hade något spännande på gång. Jag tror nästan att du kan föreställa dig den glädje jag kände när vi kom ner till nästa vik och jag upptäckte att solen ännu höll på att stiga.

Här halkar vi framåt för att hinna till den bortersta bryggan för att njuta av årets sista soluppgång
Här halkar vi framåt för att hinna till den bortersta bryggan för att njuta av årets sista soluppgång

Längs med klipporna löper en promenadväg i trä. Väldigt smidigt i vanliga fall – men väldigt halt just idag. Men med ”åka skridsko-metoden” tog jag mig fram till den tänkta fotopunkten.

Det blev några bilder på soluppgången även härifrån Trankoket, Tjörn
Det blev några bilder på soluppgången även härifrån Trankoket, Tjörn

Detta blev ingen lång morgonpromenad, bara 3,5 kilometer, men den energi jag fick av att starta dagen med denna magiska soluppgång… ja den var enorm. Men jag måste säga att jag led med dem som låg nedbäddade i feber hemma i stugan och missade denna otroligt vackra morgon.

Innan vi vände hemåt hade solen stigit
Innan vi vände hemåt hade solen stigit över horisonten

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.