När hösten kommer är det lätt hänt att man känner vemod över att sommaren tagit slut. Sommaren med sina långa ljusa dagar, och i det närmaste oändliga möjligheter till vandring och utflykter. Man vet att mörkare dagar är på ingång och därför är det extra viktigt att ta vara på det ljus och glädje som även hösten kan ge.

Tips för dig med barn – ut och kasta höstlöv

Om man har barn är det enkelt att ge sig ut på lite bus bland höstlöven. Känslan det ger att springa på en matta av vackert färgade löv. Eller att hoppa i en lövhög. Eller kanske att få lov att för en gångs skull jaga sina föräldrar och kasta höstlöv på dem eller rentav begrava dem under löv?

Att kasta höstlöv på sin mamma har under åren varit en av årets höjdpunkter för min dotter
Att kasta höstlöv på sin mamma har under åren varit en av årets höjdpunkter för min dotter

Tips för dig utan barn – ut och lek bland höstlöven

Jag kan garantera att det är precis lika roligt att springa runt bland löven även om man inte har med sig barn, men man får kanske räkna med att det kommer att kastas en del blickar och höjda ögonbryn mot en. I alla fall om man befinner sig på en offentlig plats. Men det kan det vara värt, för man känner sig fri och glad efter sådant höstbus.

Man kan göra annat än kasta höstlöv också - här försöker vi se om vi kan nå runt trädet
Man kan göra annat än kasta höstlöv också – här försöker vi se om vi kan nå runt trädet

Glöm inte att avsluta med fika bland höstlöven

Oavsett om man är vuxen eller barn hör det ändå till att fika ute, gärna mitt ibland alla löv som lyser upp marken omkring en. Sedan kan man gå in igen, full av energi, glädje, skratt och fina, gemensamma minnen!

Fika bland höstlöven
Fika bland höstlöven

För dig som vill ha tips på fler aktiviteter med barn utomhus:

Länk till kategorin ”Barnaktivitet” här på bloggen

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.