Jag älskar de svenska årstiderna och möter varje årstidsskifte med barnslig förtjusning. Ibland med ett visst mått av vemod över att den tid som just varit är på väg att ta slut, men jag vet samtidigt att det kommer att bli ett kärt återseende nästa år. Och som alltid tar förväntan över den nya årstiden överhand och fyller mig med glädje.

Årstidsskifte på gång - här ett tidigt höstlöv
Årstidsskifte på gång – här ett tidigt höstlöv

När jag gick min morgonrunda idag kunde jag ha valt att bara se alla vissnade blommor. Allt brunt, gult, beige, murrigt. Men det gjorde jag inte. Jag valde att se allt det vackra som finns därute. Oavsett årstid.

Smällglim - Silene vulgaris
Smällglim – Silene vulgaris

Det finns en hel del sommarväxter som fortfarande blommar, och vi har alla ”hösttecken” framför oss. Nu hoppas jag på en fin, mysig och färgsprakande höst, med en stor portion soliga dagar.

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.