Som alla fredagar slutade jag jobba redan klockan 13.15 idag och jag brukar försöka få lite ”fredagslyx-utetid” den tid som normalt är arbetstid, så att tiden inte äts upp av tråkiga måsten och går upp i rök. Nu måste jag vila foten, så att gå någon extra långtur med hundarna var inte aktuellt. Istället hade jag givit min 12-åriga dotter i uppdrag att hitta på något vi kunde göra tillsammans på den tiden – med eller utan kompisar.

Efter jobbet fick jag veta att hon ville bada och grilla korv, så jag svängde förbi affären och handlade lite innan jag åkte hem. Vi bytte om och sedan åkte vi och plockade upp två av hennes kompisar och styrde bilen mot Borgmästarängen, strax utanför stan (Eksjö).

En liten hinderbana / låghöjdsbana ligger i anslutning till grillplatsen och badplatsen Borgmästarängen
En liten hinderbana / låghöjdsbana ligger i anslutning till grillplatsen och badplatsen

Jag passerar ofta Borgmästarängen när jag går på höglandsleden, och det är ett trevligt ställe med badplats, en fin grillplats under tak och en hinderbana/låghöjdsbana. Medan jag bar ner ryggsäcken till grillplatsen hann barnen ta tre varv runt hinderbanan innan de nyfiket samlades runt mig där jag hade gjort i ordning så att de skulle få pröva på att tända brasan med hjälp av tändstål.

Inte varje dag man försöker tända en brasa med tändstål
Inte varje dag man får försöka tända en brasa med tändstål

När vi hade fått fyr på elden sprang barnen ner till bryggan och de bestämde sig för att bada även att det regnade. Något som inte föll mig in 🙂 Som tur var avgav brasan sådan värme när de kom tillbaka att det var både skönt och mysigt att sätta sig där och bara umgås runt grillen.

Skönt att vila efter badet i Borgmästarängen
Skönt att vila nära brasan efter badet

Efter en massa prat, skratt, bus och visande av viktiga (och roliga) klipp i mobilen var det dags att grilla korv. Och marshmallows såklart!

Att sitta still är urtråkigt när man är 12 år – utom när man spelar TV-spel förstås – så alla utom jag var på benen så fort de var mätta, och sprang tillbaka till hinderbanan. Även att den inte ens ligger 100 meter från grillplatsen ringde de och bad mig komma dit, så jag gick också och klängde runt en stund.

Hinderbana är kul ÄVEN om man är så stor som 12 år
Hinderbana är kul ÄVEN om man är stor (12 år!!)

Vi busade och tramsade och höll på och jag tror att alla tyckte att det var rolig och ostressad tid. Till min förvåning bad dotterns ena kompis att jag skulle fota honom, för han ville ha lite nya ”bra” bilder så vi gick iväg en sväng innan vi skulle åka hem – och fixade några som han faktiskt blev nöjd med. Jättekul tyckte jag!

Jag tyckte att detta blev en extra rolig ”fredagslyx-tur” eftersom dottern var med – och dessutom var på gott humör hela tiden (ungefär 3 timmar) vi var iväg. Även att ”att vara ute” inte står så högt på hennes önskelista just nu.

Glad dotter = glad mamma!

För dig som vill veta mer om Borgmästarängen
Här hittar du Visit Eksjös information om Borgmästarängen (de glömde bara bort att nämna höglandsleden när de berättar vilka leder som passerar, men det gör den alltså)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

English EN German DE Spanish ES Swedish SV