Allt som inte orsakar svullnad är okej”, sa min sjukgymnast om stukningen förra veckan. Dessutom uppmanade hon mig att testa nivån för hur mycket jag kan belasta vristen. Var det inte så här hon menade att jag skulle göra??

Anledningen till hennes uppmaningar är den kraftiga stukning jag drog på mig efter att ha drämt i backen för några månader sedan (med två hundar dragande i kopplet och full övernattningspackning på ryggen). Först knakade det till i vristen. När jag fortsatte kämpa för att hålla balansen knakade det till även precis vid kängkanten när jag slog i marken, men nu är det för sent att göra något åt den sprickan.

"Allt som inte orsakar svullnad är okej", sa min sjukgymnast om stukningen

Hur som  helst, jag tyckte att jag gjort stora framsteg med vristen, både med styrkan, rörligheten och minskad smärta, så jag trodde jag skulle klara av mitt lilla äventyr på Öland. Det är verkligen lätt att känna sig starkare än man är när man gör framsteg efter framsteg. Men förmodligen var det inte riktigt så sjukgymnasten menade när hon sa att jag skulle testa hur mycket jag kan belasta vristen. Hur som helst vet jag i alla fall nu att det var för tidigt att bära så tungt som jag gjorde, och nu får jag leva med mitt onödiga klanteri ett tag. Jag antar att vila står på schemat – men det är inte riktigt min starkaste gren.

 

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.