Jag är oerhört tacksam och ödmjuk inför alla upplevelser som naturen har bjudit mig på denna vår och sommar. Både dem här i Småland, och dem jag fått uppleva under mina resor till Skåne, Närke, Dalarna, norra Öland, Västra Götaland och Ångermanland. Alla vackra platser jag fått bli en del av för en stund, alla stigar jag fått följa, alla fantastiska blommor jag fått se och alla fina människor som har velat dela någon av mina upplevelser med mig.

En fallen fura som ger andra djur och växter chans till nytt liv
En fallen fura som ger andra djur och växter chans till nytt liv – vackert i mina ögon

På måndag börjar jag jobba igen, och tiden jag har till förfogande att vara ute kommer att krympa till nivåer som jag inte alls är nöjd med. Jag vill fortsätta vara ute många timmar per dag. Jag vill fortsätta utforska nya platser. Jag vill fortsätta leta upp ”nya” växter, och återbesöka mina favoritställen. När jag insåg detta igår kväll kände jag mig först lite nedslagen, men sedan tog jag mig i kragen. Jag har ju klarat mig innan och kommer självklart att göra det igen. Det är bara att återgå till det ”normala”; att planera så att jag kan utnyttja helger och annan ledig tid maximalt (inom de ramar jag kan med tanke på att jag är ensamstående med barn).

Jag såg inte mindre än tre olika växter som jag inte brukar se dagligdags: Kallgräs, tallört och orkidén knärot

Glädjen och tacksamheten över det jag upplevt under mina semesterperioder kommer jag att bära med mig och återuppleva gång på gång, men jag behöver nya glädjeämnen att se fram emot. Nya saker att längta efter och planera för.

Glada hundar
Glada hundar

Så samtidigt som jag ska använda varje stund som återstår av den här semestern på ett så klokt sätt som möjligt börjar jag så smått planera för kommande helgers äventyr. Stora som små. Utflykter med dottern och hennes kompisar. Lite längre morgon- och kvällspromenader med hundarna i fina miljöer. Någon helgvandring. Några övernattningar ute under hösten. Kanske ta ledigt någon strödag och på så sätt skapa möjlighet för en långhelg med vandring.

Känn doften av skvattram
Känner du doften av skvattram?

Genast känns tanken på att semestern tar slut inte alls lika nedslående. Tvärtom återkommer energin med förnyad kraft och idéerna till äventyr jag kan genomföra på kortare tid bara flödar fram.

Skogen <3
Skogen <3

Känner du igen dig i tankegången?

PS. Bilderna i detta inlägg är fotade under dagens morgonrunda med hundarna på ett av mina ”vanliga” ställen. DS.

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.