Är du en sådan som går runt och drömmer dig bort till avlägsna vackra platser? Eller hela tiden längtar till kommande eller genomförda vandringar. I så fall är det stor risk att du kommer att bli hemmablind och gå miste om en massa fina upplevelser.

En sotmätare med sliten vinge i kvällningen kan man se om man inte är hemmablind
En sotmätare med sliten vinge i kvällningen

Motsatsen till att vara hemmablind – att glädjas varje dag?

Visserligen längtar jag också efter mina fjällveckor, det får jag erkänna. Men jag uppskattar ändå skönheten i naturen runt mig, på min hemmaplan varje enskild dag.

Jag har tur som kan gå på dagliga ”vanliga” (hund)promenader på vanliga platser alldeles i närheten av min bostad. Dessutom är jag tacksam över att jag inte bara går där i ren slentrian. Utan jag lägger faktiskt ganska ofta märke till vackra saker som finns omkring mig.

Klockljung, erica tetralix
Klockljung, erica tetralix

Ibland är det en blomma som inte fanns där igår, ibland är det solens strålar som förvandlar det bekanta landskapet. Ytterligare andra gånger ”ramlar” jag över nya stigar (länk till blogginlägg om att våga prova nya stigar) som jag inte lagt märke till innan. Allt det vackra jag ser fyller mig med glädje och en nyfikenhet att upptäcka ännu mer. Och det måste väl vara motsatsen till att vara hemmablind?

Vackert på kvällskvisten - det gäller att inte vara hemmablind
Vackert på kvällskvisten

Stirra dig inte blind på de stora äventyren

Det är oerhört lätt att bli hemmablind. Dels är det vanligt att missa det man har omkring sig för att man fokuserar på de ”stora” äventyren. Sedan är det lätt att glömma bort att naturen är vacker – överallt. Även på den plats man själv bor.

Din plats kan vara exotisk – i andras ögon

Tänk på att för andra människor kan ”din” plats vara exotisk. Så försök att verkligen se naturens detaljer med nya ögon nästa gång du går ut. Och njut av din plats – den där du är just nu.

Solnedgången var helt magisk, Mollösund Orust
Helt magisk solnedgång (Orust)

Tagga dina inlägg med #intehemmablind

Här kan du se bilder som andra har taggat med #intehemmablind – fyll på i flödet med dina egna bilder!

Vill du få tips till din mejlbox?

ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ ÅRSTIDSANPASSADE TIPS FÖR DIN VANDRING ELLER UTFLYKT! DESSUTOM ALLMÄN INSPIRATION FÖR DITT FRILUFTSLIV.

Jag spammar inte! Utskicken kommer
1-2 gånger per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.