Hemmablind?

Är du en sådan som går runt och drömmer dig bort till avlägsna vackra platser? Som lever för den eller de veckor varje år som du kan resa iväg och vandra? Sådan är jag med, men ändå uppskattar jag dagligen skönheten i naturen runt mig, på min hemmaplan.

En sotmätare med sliten vinge i kvällningen
En sotmätare med sliten vinge i kvällningen

Jag är så tacksam över att jag kan gå ut på en vanlig kvällspromenad (som jag gör varje dag med mina hundar), på vanliga platser alldeles i närheten av min bostad. Att jag inte bara går rakt fram i ren slentrian, utan faktiskt lägger märke till det vackra som finns omkring mig.

Vackert på kvällskvisten
Vackert på kvällskvisten

Jag tror att det är oerhört lätt att bli hemmablind. Att stirra sig blind på (och bara fokusera på) de ”stora” äventyren och glömma bort att naturen är vacker – överallt. Även på den plats man själv bor. Tänk på att för andra människor kan ”din” plats vara exotisk, så försök att se naturens detaljer med andras ögon nästa gång du går ut.

Märkt , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.